Hrvatska
Regija
Split se vratio iz ponora u 'ugurao' u zonu doigravanja

Split se vratio iz ponora u 'ugurao' u zonu doigravanja

Na ruku Splićanima išao je i poraz Rogaške u Cetinju.

Evo "Žutih" među četiri, u derbiju 19. kola Druge ABA lige Split je na Gripama, uz fantastičnu podršku publike, svladao Sutjesku iz Nikšića s 87:79 (15:25, 22:17, 29:24, 21:13). Gosti su bolje otvorili utakmicu, imali u jednom trenutku i plus 15 (25:10), ali uporni "Žuti" su išli korak po korak i momčadskom igrom došli do pobjede u samoj završnici. Pet igrača je bilo dvoznamenkasto (Morris 20, Vranković 16, Perković 12, Kedžo i Marčinković po 11), a kod Sutjeske se sve svodilo na Kneževića i Pavličevića (27 i 21 poena, zajedno su uputili 38 šuteva).

- Nismo dobro otvorili utakmicu, ali smo se vratili. Dugo smo se mučili, ali u drugom dijelu smo se uspjeli podići do pobjede. Knežević nam je stvarao probleme, Sutjeska ima dva igrača, Kneževića i Pavličevića, koji su iznad ostalih po kvaliteti. Ljuti me što smo se štedjeli u prekršajima, tako se ne može igrati. Kada smo se počeli boriti, bacati po parketu onda je došlo i vodstvo. Bravo za Jamela Morrisa, ovo mu je najbolja utakmica otkako sam ja trener, pokrenuo nas je - rekao je Splitov trener Ivica Skelin.

Tri kola prije kraja regularnog dijela Druge ABA lige Split je među četiri, ali do kraja igra još s direktnim rivalima Rogaškom, Heliosom i Širokim i sve kombinacije su otvorene. "Žutima" je na ruku išao i poraz Rogaške u Cetinju protiv Lovćena.

- Čestitam Splitu na pobjedi, bila je ovo dobra, čvrsta utakmica. Mi smo do posljednje četvrtine bili u prednosti, ali Split je u drugom dijelu pogodio dosta otvorenih šuteva. Nemam što zamjeriti svojim momcima, osim što smo ostali bez koncentracije kada se utakmica lomila. Split je ovom pobjedom došao na korak do plasmana među četiri, a mi imamo još svoja nadanja - kazao je trener Sutjeske Zoran Glomazić.

Rezultati by SofaScore