Hrvatska
Split slavio u Dubrovniku, sve je jasnije kako će utakmica sa Zadrom na Višnjiku odlučivati o startnoj jedinici

Split slavio u Dubrovniku, sve je jasnije kako će utakmica sa Zadrom na Višnjiku odlučivati o startnoj jedinici

Autor: KK Dubrovnik Photo: KK Dubrovnik

Dubrovnik posustao u drugom poluvremenu

Košarkaši Splita pobijedili su Dubrovnik u Gospinom polju, u 27. kolu FAVBET Premijer lige. Završilo je 65:80 (23:20, 17: 21, 17:26, 8:13).

Dubrovnik je ušao energično u susret, igravši dobro u obrani, mirno i precizno u napadu, pa je na semaforu tijekom gotovo cijelog prvog poluvremena vodstvo bilo na dubrovačkoj strani. U prvoj četvrtini je bilo +6 (17:11), a pred kraj druge i +5 (40-35). Međutim, raspoložen je bio Shorter, koji je imao šut za tri poena 4/4. Na poluvremenu minimalno vodstvo Splita (40:41). U redovima Dubrovnika Dubelj je imao 12, a Cvitković 10.

U trećoj dionici Split razbija ritam Dubrovnika. Nastavili su dobar šuterski dan, dok se domaćin mučio s realizacijom. Dolazi Split do velikih +16 (47:53). Dubrovnik je do kraja treće, a uoči posljednje dionice, uspio smanjiti na deset zaostatka (57:67). Treću dionicu obilježio je i nezgodan prkršaj Sullivana, koji zarađuje nesportsku, a Dubelj povez na glavi.

Split je ovu utakmicu okončao s čak 14 pogođenih trica, čime su na kraju upisali uvjerljivu pobjedu 65:80. U četvrtom su periodu priveli posao kraju bez većih problema. Ukupno 24 pobjeda Splićana ove sezone, uz tri poraza. Dubrovnik je na 12-15.

U redovima Splita istaknuli su se Boris Tišma (18), Shorter (14) i Sullivan (12). U redovima Dubrovnika najefikasniji je bio Petar Dubelj s 19 poena. Tomislav Cvitković imao je 12, a Roko Gizdavčić 11.

KK Dubrovnik: Petar Dubelj, Filip Kalajžić, Filip Vujičić, Javon Levi, Tomislav Cvitković, Jakov Vujičić, Lovre Klarić, Matija Bačić, Gvido Guštin, (C) Ivan Vodopija, Roko Gizdavčić

 KK Split: James Funderburk, Shannon Shorter, Mate Kalajžić, Boris Tišma, Krešimir Ljubičić, Toni Perković, Lewis Merkel Sullivan, Lovre Runjić, Vito Kučić, Tonko Vuko, Ante Perkušić

Trener Dubrovnika Ivan Perinčić: „Split je preiskusna ekipa. U prvom poluvremenu smo dobro parirali, držali se dogovora, iako je Split dobro šutirao u prvom poluvremenu. Bili smo malo predaleko od igrača. Split je predobra ekipa, doprvak Hrvatske, da ne bi to iskorištavali. U drugom poluvremenu su još podignuli nivo agresivnosti u obrani, nismo iskontrolirali defanzivni skok. Mislim da je to presudilo, uz njihovu širinu klupe. Čestitam svojim igračima na dobrom otporu u većem dijelu utakmice. Ovo je sada škola, za ono što nas čeka u nastavku prvenstva, i za dogodine u slaganju ekipe”.

 Trener Splita Slaven Rimac: „Ispitivanje snaga u prvom poluvremenu. Kasnije smo malo agresivnije ušli. Neke situacije smo uspjeli obraniti. Čestitke Dubrovniku, dobro su se postavili i bili dobar protivnik, ali je kvaliteta na našoj strani. To smo znali iskoristiti. Svaka ovakva pobjeda bez stresa za nas je plus”.

Igrač Splita Boris Tišma: „Krenuli smo malo slabije. Dozvolili smo Dubrovniku da se razigra i da nas uvede u njihov ritam. Nakon stanke smo malo digli ljestvicu agresivnosti. Istrčavali smo kontre i imali manje izgubljenih lopti, što nam je donijelo pobjedu. Svim ekipama je teško igrati ovdje u Gospinom polju, ali znamo koji su nam ciljevi na kraju sezone. Idemo ka tome”.

 Igrač Dubrovnika Roko Gizdavčić: „Imali smo dobro prvo poluvrijeme. U nastavku treće četvrtine su stisli gas i ubacili u brzinu više, i onda napravili preokret i održavali utakmicu. Čestitam Splitu, ali i svojim suigračima na borbi do kraja”.

Standings provided by Sofascore