Hrvatska
Split srušio Megu i napravio ogroman korak prema ostanku u ABA ligi

Split srušio Megu i napravio ogroman korak prema ostanku u ABA ligi

Obranom do pobjede.

Košarkaši Splita u u 22. kolu ABA lige stigli do svoje osme pobjede. Splićani su bili bolji od Mege 74-65.

Žutima valja upisati još jednu sigurnu pobjedu, onu bez borbe protiv Primorske, što ih dovodi na korak od izbjegavanja pretposljednjeg mjesta i razigravanja za ostanak u ABA ligi.

IZVJEŠTAJ

Važnu pobjedu ostvario je Split na Gripama u 22. kolu ABA lige protiv Mega Soccerbeta, na kraju je bio 74:65 (24:30, 18:10, 18:17, 14:8). Bila je to uzbudljiva utakmica u kojoj je briljirao nezaustavljivi Roko Ukić, koji je za 25 minuta u igri ubacio 29 poena i nadmašio Megine mlade zvijezde Petruševa (22 poena) i Simonovića (15 poena). Ukiću se pridružio Marko Luković (16 poena, 4 trice), odličnu partiju pružili su Ilija Đoković (11 poena), Pavle Marčinković (9 poena, 5 skokova, 4 asistencije) i Luka Babić (7 skokova, 9 asistencija). "Žuti" su se odvojili na startu posljednje četvrtine, sedam minuta prije kraja poveli 67:59. Mega se pokušavali približiti, ali onda su asistencijama i poenima pitanje pobjednika riješili Ukić i Đoković.

- Utakmica je bila kakvu smo priželjkivali, tvrda, baš "na mišiće". Istina, nismo tako počeli, 30 poena smo primili u prvoj četvrtini. Pokazali smo čvrstoću, ovo je bila prava momčadska pobjeda, koja je iznesena obranom. Pogodili smo neke teške šuteve, prije svega Roko Ukić, izgledao je fenomenalno, nadam se da će tako i nastaviti - rekao je Splitov trener Mile Karakaš.

Split: Đoković 11, Perković 5, Gizdavčić, Perasović 2, Kedžo, Ukić 29, Marčinković 9, Čampara, Babić, Vranković, Luković 16, Marić 2. Foto: KK Split/Ivica Čavka 


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore