Hrvatska
Regija
Split srušio Partizana usred Beograda, Obradović poručuje: Sramota me

Split srušio Partizana usred Beograda, Obradović poručuje: Sramota me

Autor: Ozren Maršić Photo: Partizan Mozzart Bet/Dragana Stjepanović

Čekalo se od 1997!

Kakva demonstracija moći usred Beograda, Split je u 19. kolu AdmiralBet ABA lige svladao Partizan s 67:74 (17:19, 11:27, 15:15, 22:15). Nakon onih slavnih pobjeda u Pesaru i Solunu, još tamo od 6. veljače 1997. godine "Žuti" nisu pobijedili Partizan, ali došao je i taj dan. Bila je to pobjeda momčadi, svaki od igrača dao je svoj doprinos. Od Kučića i dvije trice, od kojih je ona na isteku napada krajem druge četvrtine bila posebno "luda" (za 30:44), preko stamenog Tonka Vuke, koji se lavovski borio i zabijao kada je bilo najpotrebnije, opasnog Tonija Perkovića, mirnog Mate Kalajžića, zakucavanja Lovre Runjića, čvrstog Borisa Tišme, lucidnog DJ Funderburka, pa do briljantnih i genijalnih Lewisa Sullivana i Shannona Shortera. Utakmica? Tijek? Ma, zaboravite. Tek napomena da je u 27. minuti Split vodio s 35:55, poigravao se s Partizanom. 

Uostalom, trener domaćih Željko Obradović nakon utakmice teško je pronalazio riječi, izgovarao je "sramote me" i "izvinjavam se". A maestro pobjede Slaven Rimac ostao je čvrsto na zemlji, njegovo je geslo "u pobjedi se ne uzvisi, u porazu ne padni". Nakon utakmice bio je smiren, realan, trezven, a u Splitu se ludovalo, društvene mreže su eksplodirale, slavilo se u kafićima...


-I mi i Partizan smo ušli u utakmicu u ludom ritmu, iza nas su tri utakmice u prošlom tjednu. Očito je da Partizan nije imao energiju i koncentraciju, promašili su puno šuteva, koje inače pogađaju. Mojim igračima je ovo bio festival košarke, popratila nas je i sreća koja prati hrabre. Od starta smo se postavili na način kako treba igrati protiv Partizana, ne dopustiti im lake poene, izdržati pritisak na bekovskoj liniji. Za nas je ovo lijepa pobjeda, nadam se da će nam dati još motiva za dodatni rad i samopouzdanje. Idemo dalje - rekao je Splitov trener Slaven Rimac.


Split: Funderburk 7, 5 sk, Perković 9, 8 sk, 3 as, Shorter 18, 8 sk, 3 as, Sullivan 15, 4 sk, Kalajžić 4, Tišma 2, Runjić 5, Kučić 6, Vuko 8, Perkušić, Dubravčić. Foto: KK Partizan Mozzart Bet/Dragana Stjepanović.

Standings provided by Sofascore