Hrvatska
Split u završnici iščupao pobjedu protiv Zadra

Split u završnici iščupao pobjedu protiv Zadra

Autor: Ozren Maršić Photo: KK Split/ Ivica Čavka

Zadar je bez Božića i Ramljaka imao +11, ali je posustao u zadnjoj četvrtini

U infarktnoj završnici na Gripama Split je u 18. kolu FAVBET Premijer lige svladao Zadar s 67:65 (17:19, 23:20, 13:22, 14:4). U finišu treće četvrtine Zadar je poveo s 61:50, malo tko je vjerovao da Split može okrenuti utakmicu, ali nošeni hukom s tribina "Žuti" su izveli podvig. Sustizali su Zadrane u posljednjih deset minutu, digli intenzitet u obrani i dopustili gostima samo četiri poena u četvrtoj četvrtini, a pobjedničke poene postigao je DJ Funderburk (13 poena, 6 skokova) sedam sekundi prije kraja.

– Odigrali smo dosta lošu utakmicu, gdje smo od prve sekunde igrali kako je Zadru odgovaralo. Previše individualno, bez protoka lopte i to nas je koštalo. Na silnu energiju u zadnjoj četvrtini smo obrambeno zaustavili Zadar, makar smo u napadu i dalje bili loši. Dobrih 35 minuta je izgledalo da nećemo do pobjede - rekao je Splitov trener Slaven Rimac u čijim redovima prvo ime je bio Shannon Shorter (13 poena, 11 skokova, 6 asistencija).


Kod Zadra najbolji je bio Lovro Mazalin (20 poena, 5 skokova 3 asistencije).

- Čestitam Splitu na pobjedi. Imali smo svoje šanse, samo 4 koša smo postigli u posljednjoj četvrtini, to je presudilo. Otjerali su nas na kraju daleko od koša, nismo mogli kreirati kako smo htjeli - kazao je Danijel Jusup, trener Zadra.


Standings provided by Sofascore