Hrvatska
Split za deset minuta odletio iz tankog minusa u debeli plus i riješio Cedevitu Junior

Split za deset minuta odletio iz tankog minusa u debeli plus i riješio Cedevitu Junior

Autor: Ozren Maršić Photo: KK Split/ Ivica Čavka

Liga za prvaka

Split je u 1. kolu Lige za prvaka HT Premijer lige na Gripama svladao Cedevitu Junior s 74:64 (17:20, 26:17, 16:12, 15:15)

Gosti su se držali do 25. minute, čak i vodili 47:45, a onda je krenuo "žuti stroj", napravio seriju 25:6 i u 35. minuti na semaforu je svijetlilo 70:53 za Split. Proradio je Shannon Shorter koji je svih 15 poena (imao je i 9 skokova) ubacio u drugom poluvremenu, Maj Kovačevič je "ubijao" tricama, pogodio ih je 4 iz 5 pokušaja, a Roko Ukić još jednom je pokazao kakav je majstor košarke (15 poena, uz šut 5:7, 8 asistencija, 4 skoka). Zanimljivo, sat vremena prije Ukić je bio upitan za nastup, jer je imao temperaturu. I svi ostali dali su svoj obol pobjedi.

- Ovo je izuzetno bitna pobjeda za nas, Cedevita je ozbiljna ekipa, koja je to ove sezone pokazala u više navrata. Nama je pobjeda važna zbog samopouzdanja. Ušli smo energetski dobro što je za nas iznimno bitno, jer nas slabiji početak često zna koštati na kraju - rekao je Splitov trener Srđan Subotić.

U redovima Cedevite Junior najefikasniji je bio Filip Bundović, koji je ubacio 23 poena.

- Situacija u kojoj jesu izvukla je iz Splita ono najbolje. Za dobiti Splita ne možete imati 15 skokova manje i ovako gađati slobodna bacanja. To je pitanje koncentracije, nismo bili pravi. Mi moramo biti na gornjoj granici da bismo dobivali ovakve utakmice. Split je pokazao iskustvo. Ukić je jako dobro odigrao, poslije im se i Shorter priključio koji je zabio 15 poena u drugom poluvremenu. Nama je ovo žuti karton, ovakve partije nam se neće opraštati. U finišu prvenstva moramo puno bolje. Ne smijemo se zadovoljiti s tim što smo u Ligi za prvaka - kazao je trener Cedevite Junior Damir Mulaomerović.