Regija
Zadar na Gripama osigurao ostanak u ABA ligi, Splićani će u dodatne kvalifikacije

Zadar na Gripama osigurao ostanak u ABA ligi, Splićani će u dodatne kvalifikacije

Autor: Branko Tabak Ozren Maršić Photo: KK Split/ Ivica Čavka

Odlično drugo poluvrijeme Zadrana

U utakmici 26. kola ABA lige Zadar je na Gripama pobijedio Split rezultatom 80-92 i tako potvrdio ostanak u ABA ligi. Splićani će u dodatne kvalifikacije s drugoplasiranom momčadi ABA 2 lige. 

"Žuti" su imali plus deset i napad minutu prije kraja prvog dijela, vodili s 41:31, ali Zadar je uspio smanjiti na 37:41. 

U nastavku je Zadar zaigrao bolje, izašao iz nervoze, otvorio se šut i došao do pobjede kojom je osigurao ostanak u ABA ligi. Maj Kovačević s 24 poena bio je prvi strijelac Splita, zabio je 8 trica iz 11 pokušaja, Shannon Shorter bio je na pragu "triple-doublea" (15 poena, 14 skokova, 9 asistencija), ali to nije bilo dovoljno za pobjedu Splita.


- Zaslužena pobjeda Zadra, tri puta su nas pobijedili u kratkom vremenu što znači da su bolja ekipa u ovom trenutku. Prelagano smo ispustili prednost iz prvog dijela, poslije toga je sve otišlo na Zadrovu stranu. Deset promašenih slobodnih bacanja kazuje o našoj koncentraciji. U ime stožera zahvalio bi se Nejcu Bariču, puno će nam nedostajati, to će se tek vidjeti. Bio je neopravdano kritiziran i radio je puno dobrih stvari - rekao je Splitov trener Srđan Subotić.


U redovima Zadra bilo je više raspoloženih pojedinaca, Justin Carter bio je prvi strijelac s 15 poena.


- Čestitam momcima na odličnoj igri u drugom poluvremenu. Osjetila se na početku nervoza zbog važnosti utakmice. S ovom pobjedom smo riješili status u ABA ligi. Imali smo baš dosta dobrih pojedinaca, igrali smo o u odličnoj atmosferi na Gripama - rekao je Zadrov trener Srđan Helbich.

Zadranima je do kraja natjecanja ostalo odraditi još dvije nadoknade protiv Studentskog centra na Višnjiku (18. travnja) i Cibone u Draženovom domu (22. travnja), dok Splićane čeka zaostala utakmica protiv Budućnosti na Gripama (23. travnja). Sve ove utakmice nakon zadarske pobjede gube rezultatsku važnost te su prilika objema momčadima da odmore igrače koji nose sezonu na dvije fronte na svojim leđima. 

Uskoro opširnije.

Standings provided by SofaScore LiveScore