Hrvatska
Prva pobjeda Splita protiv Zadra na Gripama od 2012. godine

Prva pobjeda Splita protiv Zadra na Gripama od 2012. godine

Autor: Branko Tabak

Ugodnih +20.

Prvi od dva susreta Zadra i Splita zakazanih za ovaj vikend otišao je na stranu Splićana. Žuti su u derbiju HT Premijer lige slavili 82-62. 

Ustvari, to je bio derbi samo na papiru. Iako bez Roka Ukića i Marka Lukovića, s skromnom minutažom Marina Marića i bez ozlijeđenih igrača Blaža Mesičeka i Ilije Đokovića Splićani su s lakoćom nadigrali Zadrane.

Trica gostiju bila je očajna, ulazak u utakmicu prilično mlak, a prema riječima Ivana Perinčića koji je vodio utakmicu, igrači se nisu držali dogovora i informacija koje su dobili u pripremi za utakmicu. I sam će priznati da su Splićani bili bolji u svim segmentima igre. Chinanu Onuaku je imao nekoliko reakcija koje su primorale Perinčića da ga ostavi na hlađenju na klupi, a kako se utakmica odvijala u jasnom smjeru nije ga ni vraćao u igru.

- Chinanu je emotivac, nije bio zadovoljan nekim odlukama sudaca i to je to. Sutra je nova utakmica. Naravno da bih volio da pobjeda ode na našu stranu. Proanalizirat ćemo današnji susret, ukazati na pogreške i vjerujem biti bolji, 
rekao je Perinčić.

Iako najavljen, na klupi se nije pojavio Veljko Mršić, koji je susret gledao s tribina. Kako saznajemo nije se osjećao dobro te se ne zna hoće li voditi momčad na sutrašnjoj utakmici istih protivnika ABA lige koja je na rasporedu od 19 sati. 

Trener Splita prilično je aktivno i na trenutke burno pratio zbivanja na parketu. 

- Igrali smo energetski dobru utakmicu, odličnu obranu i to je razlog pobjede. Zadar nas neće zavarati, oni mogu puno bolje nego danas. Nitko se nije pretjerano umorioni mi ni oni. Istina je da je bilo sakrivanja. Sutra je nova utakmica, krećemo od 0-0, naglasio je Skelin. 

Danas je u redovima Splita posebno nadahnuto odigrao Ivan Perasović koji je postigao 19 poena uz 4 skoka i 2 asistencije. Antonio Vranković je uz 14 poena imao 9 skokova dok je Sani Čampara zabio 10 poena uz 6 asistencija. Luka Babić je u povratničkoj utakmici u dresu Splita postigao 2 poena uz 7 skokova i 10 asistencija!!!

Kod Zadrana vrijedan spomena je Justin Carter s 11 poena, 7 skokova i 6 asistencija. 


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore