Hrvatska
Split zadržao najboljeg igrača

Split zadržao najboljeg igrača

Autor: Paulo Sarić

Kao što nam je direktor Andrijić najavio još prije mjesec i pol Kedžo ostaje u redovima dalmatinske momčadi.

Najbolji igrač najljepše priče prošle sezone hrvatske A1 lige Mateo Kedžo ostat će i naredne dvije godine u žutom dresu, objavljeno je na službenoj Facebook stranici KK Split.

Iskusni 32-godišnjak koji se prošle sezone vratio u žuti dres ne bi li svojom kvalitetom poveo splitsku mladost do novih uspjeha karijeru je započeo u Solinu iz kojega je 2002. preselio u redove najbolje europske momčadi 20. stoljeća. Tijekom pet godina na Gripama usavršio je svoju igru i izrastao u jednog od naših najkompletnijih visokih igrača. Kedžo je već u mladim danima pokazivao zavidan repertoar poteza. Ako želite igru leđima, tu je Kedžo. Šut s poludistance? Može. Trica? Uvijek. Ipak, Split je napustio nakon najgore sezone u povijesti kluba kada je momčad u regionalnoj ligi ubilježila samo dvije pobjede u 26 susreta. Uslijedile su višegodišnje putešestvije po Europi tijekom kojih je nastupao za klubove iz čak sedam država. Najduže se zadržao u Španjolskoj gdje je tri sezone igrao u drugom razredu tamošnje košarke. Krajem 2014. prvi se put kratko vratio u Split, no nakon samo osam utakmica zaputio se u latvijsku Barons Rigu u kojoj je do kraja te sezone zabijao 17 koševa u prosjeku, hvatavši 6.5 skokova. Nakon što je pretprošlu sezonu odradio u Grčkoj vratio se u rodni grad i pomogao vratiti Žute tamo gdje pripadaju – u vrh hrvatske košarke.


Split je prošlu sezonu završio na trećem mjestu hrvatskog prvenstva što mu je trebalo donijeti plasman u Jadransku ligu, a Kedžo je u taj uspjeh utkao 14.4 poena, četiri skoka i dvije asistencije u prosjeku. No, vodstvo ABA lige je odlučilo zadržati prošlosezonski postav hrvatskih klubova pri čemu je splitski sastav izvukao deblji kraj. Naime, da su se sva pravila poštvala, naredne bi sezone KK Split igrao u prvom razredu regionalne košarke, dok bi njegovo mjesto u drugoj ABA ligi zauzeo – Zadar.