Hrvatska
Regija
Split zaustavio Prkačina i Cibonu, Runjić i Perasović zapalili Gripe

Split zaustavio Prkačina i Cibonu, Runjić i Perasović zapalili Gripe

Autor: KK Split

Budućnost bolja od Partizana.

Pune tribine na Gripama, u hramu košarke, obilježile su drugi dan 4. HEP turnira Europskih prvaka za juniore. 

Najprije je Budućnost iz Podgorice svladala beogradski Partizan sa 82:73, a potom je Split bio bolji od Cibone sa 84:71 (21:18, 19:11, 26:19, 18:23). "Žuti" su dominirali od prve do posljednje minute, bili su brži, agresivniji, dinamičniji i zasluženo pobijedili. Uspjela je momčad Mile Karakaša, kolektivnom obranom, zaustaviti Roka Prkačina, koji je za 36 minuta ubacio tek 8 poena i to se pokazala ključnim detaljem pobjede Splićana. Rijetke su utakmice u kojima Prkačin zabije tako malo poena i još usto bude limitiran samo na pet pokušaja za šut. "Žute" je najprije vukao atraktivni zakucavač Lovre Runjić (21 poena, 9 ukradenih lopti), a kada mu se pridružio Ivan Perasović (27 poena, 6 skokova) priči je bio kraj. 

- Moja igra i te ukradene lopte su plod momčadi, uvijek netko drugi iskoči i to je jedino bitno. Igramo lijepu košarku, momčadsku. Sada nas čeka Partizan, vrhunska ekipa, bit će užitak igrati takav dvoboj - kazao je Runjić.Svoj udio u pobjedi Splita dao je Viktor Šarić (13 poena, 6 skokova), zapažene role imali su Ivan Bartulović (4 asistencije) i Karlo Fulgosi (7 poena). Kod Cibone vrijedi istaknuti učinka Vite Porobića (14 poena, 7 skokova). 

- Odigrali smo odličnu utakmicu, bilo je lijepo za oko, agresivno, igrali smo baš kako želim da moja momčad igra - rekao je Karakaš.Za Split su igrali Fulgosi 7, Rogošić 3, Perasović 27, Runjić 21, Barac, Rajčić, Jukić 2, Bartulović 7, Perkušić 4, Putnik, Šarić 13, Lisica.Nakon prva dva dana Split je osigurao prvo mjesto na 4. HEP turniru Europskih prvaka, ima dvije pobjede, posljednjeg dana "Žute" čeka dvoboj protiv Partizana (subota, 13.15 sati). Od 11 sati igrat će Cibona i Budućnost, nakon toga slijede natjecanja u tricama i zakucavanju.