Hrvatska
Regija
Splita milimetri dijelili od nove pobjede u ABA ligi

Splita milimetri dijelili od nove pobjede u ABA ligi

Presudila je jedna lopta.

Milimetri su nedostajali, na kraju je utakmica bila "u jednu loptu" i otišla je na stranu Igokee, koja je svladala Split na Gripama s 79:78 (15:11, 25:17, 18:25, 20:25). "Žuti" su se puno tražili u prvom dijelu kada je Igokea povela s 41:28, pa onda potrošili u nastavku da bi stigli vodstvo gostiju. Na krilima Pavla Marčinkovića (17 poena, 4 skoka, 5 asistencija, 5 ukradenih, 2 blokade), čvrste obrane i pametne igre u napadu Split je stigao na domak pobjede. U posljednjih 20 sekundi ušlo se vodstvom gostiju 77:75 i napadom Splita, ali Marko Luković je napravio prekršaj u napadu i tu je bio kraj svim nadanjima "Žutih".

- Šteta ove utakmice, bili smo stalno blizu, osjećali smo da s nekoliko dobrih obrana možemo sustići Igokeu što se i ostvarilo. 

Igokea je ušla ležernije u drugi dio, kad smo se približili više se nisu mogli vratiti. Imali smo šansu za vodstvo, ali taj faul koš je dosuđen kasnije kao ofenzivan faul. Mi moramo biti 40 minuta dobri, puno prebacivati loptu, igrati timski i kada je tako možemo igrati protiv većine ekipa u ABA ligi - rekao je Splitov trener Ivica Skelin.

Split: Perković 10, Rebić, Gizdavčić, Perasović, Kedžo 5, Marčinković 17, Šarić, Bajo 4, Čampara 11, Vranković 10, Luković 12, Mesiček 9."Žuti" su u nedjelju trebali gostovati kod Furnira u Zagrebu u HT Premijer ligi, ali ta utakmica otkazana je u subotu kasno navečer zbog pojave Covida-19 kod domaćina.