Hrvatska
Splitska košarkaška liga: Double Dribble želi izdriblati prvake

Splitska košarkaška liga: Double Dribble želi izdriblati prvake

Liga koju su igrali Dino Rađa, Veljko Mršić, Velimir Perasović uvijek je otvorena za mlađe igrače i stare legionare.

Ovaj vikend započinje 15. sezona rekreativne košarkaške lige u Splitu pod nazivom Splitska košarkaška liga. Radi se o ligi u kojoj igraju košarkaški zaljubljenici, kako mlađi košarkaši tako i stariji legionari koji odolijevaju zubu vremena i još uvijek imaju što pokazati na parketu. 

U prošlosti su velika imena igrala ovu ligu, a među najvećima je veliki Dino Rađa koji je igrao nekoliko sezona. Uz Dina, povremeno su igrali veterani poput Velimira Perasovića i Veljka Mršića.

Ove godine prijavljeno je 11 ekipa podjeljenih u dvije skupine:

ISTOK: 


- Bambina            
- Dalmacija            
- Bačvice            
- Pedido            
- Brda            
- Strožanac

ZAPAD: 


- Adratic Statist            
- Double Dribble            
- Žuja je zakon            
- Dems            
- Spalato

Igra se 16 kola dvokružno u skupini te po jedna utakmica sa svakim iz druge skupine. U doigravanje ulazi osam ekipa gdje se igra četvrtfinale na jednu pobjedu, dok se polufinala i finale igra na dvije pobjede.

Prošle godine pobjednik lige je bila ekipa Adriatic Statist koja je u finalu pobjedila ekipu Bambine. Ove dvije ekipe su favoriti i ove godine, a za vrat će im puhati ništa manje jake ekipe poput Dalmacije, Double dribblea ili Žuja je zakon. 

U ligu su se nakon nekoliko godina vratile ekipe Strožanca i Spalata te ćemo vidjeti da li stari novaci u ligi mogu pomrsiti račune favoritima.

Već u prvom kolu imamo derbi između Adriatic Statista i Double Dribblea, dok će prošlogodišnji finalist Bambina istestirati snagu povratnika u ligu ekipe Strožanca. 

Radujemo se početku....