Hrvatska
Splitska policija: Sredstva prisile uporabljena su opravdano

Splitska policija: Sredstva prisile uporabljena su opravdano

Autor: 057info

Epilog incidenta na utakmici KK Ribola Kaštela - KK Zadar.

Više od 10 dana nakon incidenta, Policijska uprava splitsko-dalmatinska donijela je ocjenu opravdanosti i zakonitosti uporabe sredstava prisile prilikom postupanja policijskih službenika tijekom košarkaške utakmice između Zadra i Ribole u Kaštel Sućurcu.

- Utvrđeno je kako su u konkretnom slučaju sredstva prisile uporabljena opravdano i u skladu sa zakonom, obavijestili su iz splitske PU, javlja zadarski portal 057info.  

S njihovom ocjenom ne slažu se u Košarkaškom klubu Zadar čiji su igrači tada potrčali s terena na tribine kako bi zaštitili svoje navijače. Oni su u priopćenju za medije oštro osudili reakciju policije. Između ostalog, Uprava kluba navela je kako "nije bilo primjereno od strane policije reagirati s takvom agresivnošću i uporabom suzavca jer su time ugrozili sve posjetitelje u dvorani." Određene postupke policajaca okarakterizirali su kao "iživljavanje frustriranih pojedinaca", a imena pojedinih od njih provlačila su se po društvenih mrežama. 

No, u PU splitsko-dalmatinskoj, nakon 10-ak dana, zaključili su kako su suzavci i palice bili opravdana reakcija na uporabu pirotehničkih sredstava od strane navijačke skupine Tornado.