Hrvatska
Regija
Splitski 2 u 1: Pobjeda i Vrgoč

Splitski 2 u 1: Pobjeda i Vrgoč

Slavlje na kraju ABA 2 lige.

Pobjedom su "Žuti" zaključili ovu sezonu u Drugoj ABA ligi, na gostovanju u Domžalama kod Helios Sunsa Split je slavio s 82:78 (19:15, 22:24, 22:16, 19:23).

Splićani, prorijeđeni ozljedama, vodili su gotovo cijelu utakmicu, imali i plus 12 (71:59) na šest minuta prije kraja. Ipak, domaćini su utakmicu doveli do neizvjesne završnice u kojoj je momčad Ante Grgurevića uspjela sačuvati pobjedu za lijep završetak sezone. 

Ključni igrač u pobjedi bio je kapetan Mateo Kedžo (21 poen), Pavle Marčinković dodao je 15 poena, 9 skokova i 5 asistencija, Tomislav Gabrić ubacio je 12 poena, Ivan Vrgoč za 23 minute na parketu postigao je 10 poena i imao 5 skokova, Mike Cobbins bio je na korak do "double-doublea" (9 poena, 9 skokova), Mate Kalajžić uz ubačenih 8 poena imao je 4 asistencije, Lovre Runjić je, uz 4 poena, imao i 3 ukradene lopte, a Bruno Rebić svoja 3 poena ubacio je u završnici.

- Premekano smo ušli u utakmicu, ali kada smo nekim dobrim obrambenim reakcijama dobili prostor za napadačka rješenja bilo je puno lakše. Mlađi igrači su dobro reagirali na značajniju minutažu, no ima kod njih još dosta prostora za vraćanje povjerenja - kazao je Ante Grgurević.