Hrvatska
Splitski dizelaši još jednom slavili u Draženovom domu

Splitski dizelaši još jednom slavili u Draženovom domu

Autor: Branko Tabak

Već viđeno!

U 22. kolu HT Premijer lige Split je u Draženovom domu pobijedio Cibonu 72-76 i tako joj zadao još jedan snažan udarac. Podsjetimo, dva dana ranije Splićani su slavili i u ABA ligi.

Utakmica je bila slična onoj prvoj. Cibona je vodila, Split se držao blizu, potom stigao i na kraju prestigao Cibose.

Cibona se, mora se primijetiti, nakon smjene trenera (Jovanović unutra, Velić van) preslaguje s dosta muke. Izgubili su od Zadra polufinale Kupa Krešimira Ćosića, pa od Šibenke utakmicu HT Premijer lige i na kraju i ova dva zagrebačka susreta protiv Splićana. Izgubili su i Josipa Bilinovca koji je odlučio karijeru nastaviti u Francuskoj, a u Jovanovićevom mandatu vodstvo kluba je privelo kraju rastavu poslovnog braka s Filipom Bundovićem. Uz sve to ostali su bez prvog organizatora igre Scottieja Reynoldsa koji će zbog ozljede propustiti ostatak sezone. 

U Splitu je dolaskom Mile Karakaša umjesto Ivice Skelina zavladala ona Vakulina uzrečica: Pretežno vedro. Žuti su s novim trenerom, koji debitira u seniorskoj košarci, prije svega dobili mirnoću na klupi tijekom vođenja utakmica, a nakon toga dobru atmosferu u ekipi i tri utakmice u nizu: Goricu i dva puta Cibonu.

Kraj sezone je daleko, ništa se dramatično dobro ili loše ne događa ni u pod Tornjem ni na Gripama, ništa što se jednim novim igračem, jednom ozljedom ili jednom tricom više na jednoj, a manje na drugoj strani ne može u tren oka izokrenuti, no zasigurno je u ovom trenutku ugodnije biti navijačem Splita negoli Cibone.

Što reći o večerašnjem susretu osim da su odlučile nijanse, da je bio užitak gledati još jednu neizvjesnu utakmicu i da su splitski dizelaši u završnici odigralo pametnije od zagrebačke kombinacije mladosti i iskustva. I tu se krije sva mudrost i svi izvještaji s ove utakmice.

Čampara i Vranković sa po 14 poena bili su najbolji strijelci u splitskoj momčadi u kojoj su ključne poteze kad je najviše trebalo vukli i Ukić i Babić i Marčinković i Marić...

Kod Cibone najviše je ubacio mladi vuk Prkačin -  14 poena (8 sk, 3 as), slijedili su ga iskusnjaci Marić s 12, Markota s 11 i Planinić s 10. Deset poena je zabio i Radovčić.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore