Hrvatska
Regija
Splitski regionalni brod se opasno zaljuljao, slavlje Borca na Gripama

Splitski regionalni brod se opasno zaljuljao, slavlje Borca na Gripama

Dvije povezane loše utakmice igrača Mile Karakaša.

Neizvjesnost oko izbjegavanja 13. pozicije, koja vodi u dodatne kvalifikacije za ostanak u ABA ligi produžena je za posljednje kolo, Borac je na Gripama svladao Split s 86:74 (15:18, 28:18, 26:22, 17:16). 

Sve će se rješavati u posljednjem kolu kada "Žuti" gostuju kod Partizana u Beogradu, Cibona ide u goste Borcu, a Krka igra kod FMP-a. Kombinacija je puno, dosta toga će ovisiti i o ishodu zaostalih utakmica (Cibona - Cedevita Olimpija, Krka - Crvena Zvezda). 

U zatvorenom krugu s Cibonom i Krkom "Žuti" ostaju u ligi, ostaju i budu li imali isti omjer samo s Cibonom. No, sve će to pričekati, Split protiv agresivnog Borca nije nikako uspijevao pronaći ritam i gosti su zasluženo pobijedili.

- Apsolutno zaslužena pobjeda Borca, krajem prve četvrtine odigrali smo najbolje minute na utakmici, ali nakon toga nam je stao protok lopte. Razigrao se Novaković, pogodio pet otvorenih šuteva, imali su odlično otvaranje treće četvrtine. Nemam što prigovoriti svojim igračima, borili su se, imali smo osam skokova više, ali na kraju dana nije bilo dovoljno dobro. Na nama je da se konsolidiramo, vremena za plakanje nema, karakter momčadi se vidi u porazima, ne u pobjedi. Nije lako, ali vidjet ćemo od čega smo satkani. Sad nas čeka gostovanje kod Partizana u Beogradu, idemo pokušati pobijediti, a ne čekati da Cibona i Krka izgube obje utakmice - rekao je Splitov trener Mile Karakaš.

Trener Borca Marko Marinović vrlo emotivno je doživio pobjedu na Gripama.

- Utakmica je bila važna, čestitam Splitu na fer i korektnoj utakmici. Uzbuđen sam zbog pobjede, Čačak je grad košarke i puno smo se borili da bi se doveli u situacija ostanka u ligi. Matematički još nismo izbjegli 13. mjesto, ali blizu smo toga. Bili smo agresivni preko cijelog terena, vjerovali smo u našu obranu, koja se pokazala odličnom - rekao je Marinović.