Hrvatska
Splitski "Westbrook" nadomak triple-doublea u pobjedi protiv KK Ribola Kaštela

Splitski "Westbrook" nadomak triple-doublea u pobjedi protiv KK Ribola Kaštela

Autor: Teo Cilar

Košarkaši Splita očekivano su slavili protiv Ribola Kaštela na krilima sjajnog Gorana Filipovića.

Uvjerljivu pobjedu ostvario je Split protiv gostiju iz Kaštela u 13. kolu HT Premijer lige. Splićanima je ovo bilo osmo slavlje dok je Ribola Kaštela i dalje jedina momčad bez pobjede u prvenstvu.

Split-Ribola Kaštela 96:79 (28:19, 27:17, 24:24, 17:19)

Kompletna statistika utakmice

Split je pitanje pobjednika riješio u prvom poluvremenu nakon kojega su bili u prednosti od 19 poena razlike. Goran Filipović i Michaelyn Scott predvodili su Split u ovom susretu, a Ribola Kaštela jedino vodstvo imala je na početku susreta kada je za 2:0 pogodio Dino Šipić. Filipović, Scott i Ivan Vrgoč tada rade seriju 9:0 za vodstvo od sedam poena razlike. Uzvraćaju gosti preko Nikole Došena i Šipića serijom 8:2 i prilaze na 11:10 da bi na dvije i pola minute do kraja perioda bili na zaostatku 21:17. Split tada kreće u seriju 8:2 do kraja četvrtine za plus devet.

Split je u drugom periodu prvo došao do plus 16 nakon čega Ribola smanjuje na deset poena minusa, točnije 40:30 sredinom četvrtine. Split je ostatak četvrtine ubacio u brzinu više i serijom 15:6 bježi na 19 poena prednosti na poluvremenu, a bila je to ujedno i najviša prednost u prvom poluvremenu.

Split je treću četvrtinu otvorio serijom 6:0 s tri pogođena bacanja Matea Kedže i tricom Henrika Širka te dolazi do najviših plus 25 na susretu. Gosti su smanjili na minus 19 do kraja četvrtine. Split je u posljednjoj dionici poveo s 22 poena prednosti, a do kraja Ribola Kaštela smanjuje na konačnih minus 17.

Odličan je u dresu Splita bio Filipović s 23 poena, 9 asistencija i 9 skokova te mu je za "dlaku" pobjegao triple-double. Scott je bio najbolji strijelac utakmice s 28 poena, 6 skokova, 5 asistencija i 3 osvojene lopte, a Širko se zaustavio na 16 poena, 3 skoka i dva asista. Kod gostiju Došen 24 poena, 4 asistencije, tri skoka dok je Šipić upisao double-double s 23 poena, 12 skokova i 4 asistencije.