Hrvatska
Splitski zakonik u Novom Vinodolskom: Jukić, Jeličić i Petrašić donijeli Spalatu krunu

Splitski zakonik u Novom Vinodolskom: Jukić, Jeličić i Petrašić donijeli Spalatu krunu

3x3 Huawei Basket Tour.

Prvi turnir 3x3 Huawei Basket Tour, košarkaške turneje koja će u lipnju i srpnju obići 10 hrvatskih gradova, održao se ovoga vikenda u Novom Vinodolskom.

Natjecanje se je održalo u 2 kategorije, elitnoj seniorskoj i onoj najmlađoj U13, a ekipe su pokazale jako dobru 3x3 košarku. Kod seniora se u prvom dijelu igralo u četiri kvalifikacijske skupine, a dvije najbolje ekipe iz svake išle su u četvrtfinale.

Grupom A dominirala je odlična splitska ekipa Spalato A2-Jug (Ivan Jukić, Marin Jeličić, Luka Petrašić), dok je u B skupini najbolja bila ekipa 3x3 Zagreb (Nikola Baran, Ante Žužul, Domagoj Matić, Luka Radoš).

U C skupini sve pobjede su ubilježili dečki iz Stodruge (Luka Matek, Lari Prpić, Denis Protega, Davor Lopar), a u D skupini su iznenađujuće prvo mjesto osvojili mladi dečki iz slovenske ekipe Bistrc Team (Marko Hrenovec, Jakob Simčič, Timon Bubnič, Maks Sanković) koji su nadigrali i 3n1p predvođenu odličnim mladim hrvatskim reprezentativcem Josipom Barnjakom.

U polufinale se se prilično uvjerljivo plasirale sve prvoplasirane ekipe iz grupne faze osim Stodruge koju je u odličnoj utakmici pobijedila 3n1p sa 12:11.

Spalato A2 Jug u polufinalu su pobijedili Bistrc Team sa 21:11, a 3x3 Zagreb je bio bolji od 3n1p sa 21:12.

Finalna utakmica donijela nam je fantastičnu utakmicu dvije najbolje ekipe, a zasluženo su pobijedili Splićani sa 21:19. Cijeli susret bili su u vodstvu od nekoliko poena, a iako je 3x3 Zagreb pred kraj utakmice i poveo nije bilo dovoljno za pobjedu. U sjajno složenoj pobjedničkoj ekipi Ivan Jukić cijeli je turnir odlično šutirao, Marin Jeličić razigravao, a snažni Luka Petrašić dominirao pod košem. Pobjednička ekipa osvojila je 2.000 kn u novcu, kao i bon od 3.000 kn za Under Armour opremu u Grosbasket trgovini.

Zanimljivo je bilo i na natjecanju u tricama koje je na oduševljenje publike osvojio mladi Ivan Vilušić. Slijedi nam turnir u Zagrebu, i to već u srijedu na Trgu bana Jelačića.