Hrvatska
Splitsko slavlje u Zagrebu, pao je Dinamo

Splitsko slavlje u Zagrebu, pao je Dinamo

Autor: Ozren Maršić Photo: KK Dinamo Zagreb

Split je u naletu

Ide serija pobjeda “Žutih” i dalje, ovaj put, u 15. kolu FAVBET Premijer lige, Split je u Zagrebu bio bolji od Dinama s 82:66 (17:14, 28:15, 18:17, 19:20). Sigurni trijumf u Zagrebu spada u red onih pobjeda koje se nazivaju rutinske. Bilo je momčadi Slavena Rimca dovoljno na nivou odigrati kraj prve i drugu četvrtinu, Dinamo je u 8. minuti vodio 14:9, a u 20. minuti na semaforu je svijetlilo 29:45. Predvođeni Shannonom Shorterom (20 poena, šut 72 posto) i Tonijem Perkovićem (16 poena) “Žuti” su dvanaest minuta igra odradili za čistu peticu, serijom 36:15 “ubili” su svaku nadu Dinamu. Drugo poluvrijeme bilo je čista rutina, održavanje prednosti i odmaranje ključnih igrača.

– Vidjelo se da je Dinamo dva tjedna bez utakmica, njima više odgovara ritam utakmica, ali bili su i bez glavnog trenera. Odigrali smo onoliko koliko je bilo potrebno, nismo bili pretjerano dobri, ali smo došli do lagane pobjede – kazao je Splitov trener Slaven Rimac.

Ovo je bila osma pobjeda zaredom Splita u domaćoj ligi (svih osam iznad 14 poena razlike), posljednji poraz “Žuti” su upisali protiv Zadra, još tamo 2. studenog prošle godine. Ujedno, u posljednjih 15 odigranih utakmica u tri natjecanja (ABA liga, prvenstvo Hrvatske, Kup Krešimira Ćosića) Split ima učinak 13:2.

Standings provided by Sofascore