Hrvatska
Splitu derbi za nastavak savršenog niza u FAVBET Premijer ligi, Cedevita Junior igrala bez Sobina

Splitu derbi za nastavak savršenog niza u FAVBET Premijer ligi, Cedevita Junior igrala bez Sobina

Autor: BB.hr/Cedevita Junior Photo: Marin Sušić/Cedevita Junior

Poslastica trećeg kola

Košarkaši Cedevite Junior upisali su svoj prvi poraz u trećem kolu Favbet Premijer lige. Bolji je bio Split rezultatom 83:95.

Krenulo je bolje za „Juniore“ pa je poenima Jelića semafor pred kraj prve četvrtine svijetlio 23:17 a upravo je Jelićevom tricom u drugoj četvrtini upisanih i najvećih +6 za domaćina, 28-22. Međutim, serijom 8-0 gostujući košarkaši preuzimaju vodstvo koje, kasnije će se pokazati, više neće prepustiti. Treća četvrtina donijela je igru koš na koš ali i unutarnju igru Cedevite Junior opterećenu faulovima Karačića, kao i neplaniranim izostankom Sobina, pa je u igru ušao mladi Ivančić što je iskusna ekipa Splita znala iskoristiti te se tricom Katića odvojila na najvećih 54:71. U posljednjem periodu na asistenciju Jelića Buljan je smanjio na minus 10, ali za više od toga jednostavno nije bilo dodatne energije.

Najbolji u redovima domaćina bili su Eaddy s 15 poena, Buljan s 13 i 8 skokova te Šare sa 12 koševa i 4 asistencije. Kod Splićana najefikasniji Jordano sa 19 koševa od kojih čak 5 trica.

Sljedeću utakmicu "Juniori" igraju u Dubrovniku protiv istoimenog domaćina.

Slaven Rimac: 

"Ovo je bila jako zahtjevna utakmica. Prije svega, očekivali smo Sobina i da nećemo biti ovako raspoloženi u napadu. Mislim da nam je puno više problema pravio njihov napadački skok iz kojeg su sigurno postigli 15ak poena što se osjeti na rezultatu. S obzirom na velik broj utakmica bitno je da smo prošli neokrznuti i idemo dalje."

Antonio Jordano: 

"Dobra utakmica, znali smo da će biti teško jer su mlada ekipa pojačana iskusnim igračima, mi smo došli s gostovanja u Ljubljani gdje smo tijesno izgubili ali pokazali smo da imamo karakter i ono nešto i da smo zasluženo upisali bodove."

Dino Repeša: 

"Prije svega, čestitao bih protivniku na zasluženoj pobjedi. Split je bio konstantan u igri, kako u napadu, tako i u obrani. Unatoč tome što smo dobili prvu i četvrtu četvrtinu, izgubili smo drugu i treću s ukupno 20 poena razlike. To je nedopustivo protiv ekipe kao što je Split, koja se bori za oba domaća trofeja. Što se tiče naše igre, nedostajala nam je stabilnost zbog izostanka Josipa Sobina, što je za nas od ekstremne važnosti. Posebno smo bili slabi u trećoj četvrtini, gdje smo zabili svega 10 poena, što je omogućilo Splitu da napravi ključnu prednost. Jedino što nas može veseliti je to da su dečki vjerovali do kraja. Vratili smo se na 10 razlike nakon što smo bili u zaostatku od 18 poena. Međutim, to nije bilo dovoljno i ta je prednost bila prevelika da bismo se vratili u egal završnicu. Cilj nam je vratiti Josipa što prije kako bismo se vratili na pobjednički put."

Niko Šare: 

"Jedna tvrda i teška utakmica. Split je prava momčad puna iskusnih i kvalitetnih pojedinaca. Prvo poluvrijeme smo bili dobri, usprkos izgubljenim loptama, a u drugom smo popustili u obrani što nismo smjeli sebi dopustiti. Uz to teško smo se nosili pod košem bez Sobina."


Standings provided by Sofascore



Foto: Marin Sušić/HKS
Tekst: Cedevita Junior