Hrvatska
Splitu pobjeda protiv Furnira, posebno raspoložen bio je Vranković

Splitu pobjeda protiv Furnira, posebno raspoložen bio je Vranković

Zaostala utakmica 7. kola HT Premijer lige.

U zaostaloj utakmici 7.kola HT Premijer lige Split je kao gost slavio kod Furnira u Dubravi 95:88. Susret u kojem se igralo na ”refule” zasluženo je pripao Splićanima koji su s dvije velike serije stizali do osjetnije prednosti, a Dubravaši u posljednjih osam minuta serijom 28:11 ublažili poraz.

Furnir je na krilima Luke Pandurića koji je ubacio 10 od prvih 18 poena domaćina držao rezultatski priključak do sredine druge četvrtine (27:33). Za prednost Splita na poluvremenu 53:40 najzaslužniji su bili Toni Perković koji je ubacio tri uzastopne trice i Blaž Mesiček.

Furnir je bolje otvorio nastavak i kada se razigrao Mislav Brzoja opet se probudila nada Dubravaša koji su u 27.minuti bili na minus 6 (55:61). Tada je uslijedila druga velika serija Splita (19:2) koja se protegnula i u posljednju četvrtinu za +24 (84:60). Posebno raspoložen bio je Antonio Vranković koji je dominirao pod obručima. U završnici su Dubravaši uspijeli smanjiti i izvući pristojan poraz s kojim su nakon samoizolacije završili ciklus od tri utakmice s klubovima iz samog vrha lige.

Vranković je s 19 poena i 7 skokova predvodio Split. Perković je dodao 15, Ilija Đoković 11 (6 as), a Mesiček je ostao na 10 poena iz prvog dijela. Furnir su predvodili Pandurić (5 as) i Brzoja (7 as) s 21 poenom. Danko Branković je ubacio 13, Matej Buovac 12 (6 sk), a Mihajlo Jerković 11 poena.