Kolumne
Sprdaju li se to Grci s ABA ligom? Sad bi i Panathinaikos 'pričao naški'!

Sprdaju li se to Grci s ABA ligom? Sad bi i Panathinaikos 'pričao naški'!

Autor: Branko Tabak

Laska njihovo zanimanje, naoko daje ligi veći značaj, no sve nam se čini da se baš dobro sprdaju sa njom.

Sirtaki se preselio na ABA ligu. Najveći grčki klubovi Olympiacos i Panathinaikos svoje ratove sada vode preko ABA lige. 

Nezadovoljni Olympiacos koji je prvo napustio teren tijekom Kup utakmice s ljutim protivnikom, sada je odbio igrati i utakmicu prvenstva Grčke u kojem bi trebao biti domaćin. Karte nisu u prodaji. Razlog? Odbijen je njihov zahtjev da sude strani suci.

U međuvremenu su čelni ljudi Olympiacosa službeno priupitali direktora ABA lige Krešimira Novosela 'ima li mjesta za njih pod regionalnim ABA suncem'. 

Istog trena Panathinaikos je krenuo u kontranapad. I Pao je, javlja SDNA, poslao službeni upit uz iskazanu želju za sudjelovanjem u ABA ligi.

Cirkus se nastavlja, a od ABA lige se očekuje da usmjeri Grke da svoje probleme i netrpeljivost rješavaju unutar svog Saveza. Kada to riješe, neka onda pošalju pisma namjere. Kao da ABA liga, nastala na prostorima na kojima se vodio krvavi rat između zemalja sudionica lige, nema dovoljno netrpeljivosti i problema u svojim redovima. Šutjeli o tome ili ne, priznali ili ne, činjenica je da je mržnja postala najbolji marketing koji puni dvorane ovog natjecanja. 

Nažalost, ne s košarkaškom publikom, koja je na početku prihvatila regionalnu ligu, a potom postala pasivni promatrač povampiranih navijačkih ispada. 

Kada bolje pogledate, Olympiacos i Panathinaikos bi se, kada bi im namjere bile ozbiljne, odlično uklopili u balkansko košarkaško 'bure baruta'. Laska njihovo zanimanje, naoko daje ligi veći značaj, no sve nam se čini da se baš dobro sprdaju s njom.