Europa i Svijet
Regija
Srbija i Eurobasket bez Miloša Teodesića

Srbija i Eurobasket bez Miloša Teodesića

Autor: Branko Tabak

Kakav udarac!

Kapetan reprezentacije Srbije, Miloš Teodosić neće nastupiti na Eurobasketu 2017, vijest je koju je objavio Košarkaški savez Srbije. Veliki je ovo udarac za reprezentaciju Srbije, ali i zaEuropsko prvenstvo koje je ostalo bez još jedne megazvijezde.

. Kronična ozljeda lista, zbog koje je propustio dio priprema i sve dosadašnje trening utakmice reprezentacije Srbije, ne može biti u potpunosti zaliječena do početka natjecanja u Turskoj, pa su izbornik Aleksandar Đorđević i Miloš Teodosić, poslije konzultacija s medicinskim timom naše reprezentacije i LA Clippersa, zajednički donijeli ovu tešku odluku, stoji u priopćenju KSS-a.

- Nažalost, ozljeda koja muči Tea, ne dozvoljava mu da do Europskog prvenstva bude maksimalno spreman. To je procjena našeg medicinskog tima, ali i ljudi iz LA Clippersa. Moramo voditi računa o zdravlju igrača i donijeli smo zajedničku odluku da Teodosić preskoči predstojeće natjecanje. On je igrač koji je godinama maksimalno posvećen reprezentaciji i njegova želja da igra je uvijek bila velika. Nažalost, u ovoj situaciji, želja nije dovoljna. Ovo je veliki hendikep za momčad, ali nastavljamo dalje s istim ambicijama", rekao je izbornik Srbije Aleksandar Đorđević.


Podsjetimo, Uz Miloša Teodosića Đorđević ne može računati niti na Nemanju Bjelicu, Nikolu Jokića, Miroslava Raduljicu i Marka Simonovića.