Europa i Svijet
Srbija: Otpao i Raduljica, cilj ostaje medalja

Srbija: Otpao i Raduljica, cilj ostaje medalja

Autor: Branko Tabak

Umjesto izbornika Đorđevića ozljede kroje sastav srpske reprezentacije za Eurobasket.

Još jedan igrač je zbog ozljede otpao s popisa srpskog izbornika Saše Đorđevića. Nakon Marka Simonovića zdravstvene teškoće od Eurobasketa su udaljile i Miroslava Raduljicu.

Prije nastupa na turniru u Hamburgu s kojeg će izostati Miloš Teodosić i Nemanja Nedović Đorđević zato ima samo jednu želju,

- Da iz utakmica protiv Poljske, Rusije i Njemačke izađemo zdravi, bez ozljeda. Već smo u neugodnoj situaciji, Raduljica više nije dio ekipe i mora preskočiti Eurobasket jer se nije na vrijeme izvukao iz problema koji vuče zbog upale koljena, izjavio je Đorđević za Novosti.rs.

Na upit smanjuju li se zbog ozljeda ambicije Srbije na Europskom prvenstvu odgovara: -

- Ambicije su uvijek velike. Da nije tako, ne bismo bili ovdje i nosili ovaj dres. Ne smijemo bježati od toga. Imamo kvalitetu i igrače koji su natjecateljski raspoloženi. Ima i onih koji su značajno napredovali. Na nama je da pokažemo koliko vrijedimo, bez obzira na sastav. Cilj Srbije je uvijek medalja.

Srbiju će na Superkupu u Hamburgu predstavljati: Stefan Jović, Vasilije Micić, Branko Lazić, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Marko Gudurić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Stefan Birčević, Milan Mačvan, Boban Marjanović, Vladimir Štimac i Ognjen Kuzmić.

Petak, 18. kolovoza

Njemačka - Rusija 18.30

Poljska - Srbija 21.00

Subota, 19. kolovoza

Njemačka - Poljska 17.30

Srbija - Rusija 20.00

Nedjelja, 20. kolovoza

Njemačka - Srbija 15.00

Poljska - Rusija 17.30

TV prijenosi su na Sport klubu.

Iz Njemačke reprezentacija Srbije putuju u Atenu u kojoj će od 23. do 25. kolovoza, uz Gruziju, Italiju i Grčku, sudjelovati Akropolis kupu.