Europa i Svijet
Srbija ušutkala prepunu Fener arenu

Srbija ušutkala prepunu Fener arenu

Autor: Teo Cilar

Reprezentacija Srbije došla je do vrlo važne pobjede u susretu protiv domaćina Turske.

Srbija je slavila u susretu u kojem je bila u konstantom vodstvu protiv Turske. Iako su domaćini zaprijetili u posljednje tri minute kada su došli na minus tri, bliže ipak nisu mogli. Ovom pobjedom, Srbija je ostala u borbi za prvo mjesto skupine, ali će im za to trebati pobjeda Latvije nad Rusijom koja je još uvijek bez poraza. 

Reprezentacija Srbije slavila je rezultatom 80:74, a do pobjede su ih predvodili Bogdan Bogdanović s 17 poena i četiri skoka te Stefan Jović koji je ubacio 15 koševa uz čak devet asistencija. Melih Mahmutoglu bio je najraspoloženiji kod Turske s 19 poena uz šut za tri poena 5/9. 

Nama je grupa D, kao i našim reprezentativcima i stručnom stožeru posebno zanimljiva jer se u osmini finala križamo sa njom. Iako još ništa nije poznato, već sutra nakon prvog susreta između Latvije i Rusije, sve će biti puno jasnije. Srbiju smo vrlo vjerojatno izbjegli jer oni za protivnike sutra imaju Veliku Britaniju, a u posljednjem kolu Belgiju. Oba ta susreta Srbija bi trebala dobiti što bi im na kraju donijelo prvo ili drugo mjesto, a jednu od te dvije pozicije osvojiti će Hrvatska u skupini C.