Europa i Svijet
Regija
Srbijanski bek potpisao za Žalgiris

Srbijanski bek potpisao za Žalgiris

Autor: Paulo Sarić

Miciću će sljedeća sezona biti treća u kojoj će igrati Euroligu.

Žalgiris je daleko odmakao sa slaganjem momčadi za iduću sezonu. Nakon što su doveli Aarona Whitea, u klub iz Kaunasa jučer je pristigao i razigravač srbijanske reprezentacije Vasilije Micić. Mladi je playmaker prošlu sezonu proveo u redovima turskog Tofaşa u čijim je redovima u 22 ligaške utakmice prosječno zabijao 13.2 poena uz gotovo četiri asistencije po susretu, da bi te brojke u doigravanju neznatno i popravio.


Micić je profesionalnu košarku počeo igrati vrlo mlad, sa samo 16 godina u redovima današnjeg Mega Leksa. Već je u drugoj sezoni pokazao o kakvom se talentu radi zabijavši gotovo 16 poena u prosjeku. Ozljeda koljena je nakratko zaustavila njegov uspon, da bi ubrzo ponovno zasjao i uveo svoju momčad u regionalnu ligu. Nakon što su ga 2014. godine na draftu birali Philadelphia 76si, prešao je u Bayern iz Münchena. Tijekom dvogodišnjeg boravka u bavarskoj momčadi nije se naigrao, pa je u drugome dijelu posljednje godine ugovora s njemačkim klubom bio posuđen Crvenoj zvezdi. Nakon praktički dvogodišnjeg kriznog razdoblja obilježenog ozljedama i malom minutažom, sezona u Tofaşu ga je preporodila i lansirala u redove euroligaša, s kojim je potpisao ugovor na jednu sezonu, s opcijom produljenja na drugu.

Micić će litavskog sastavu biti zamjena za bivšeg igrača Partizana, Lea Westermanna, koji je danas potpisao dvogodišnji ugovor sa CSKA-om iz Moskve.