Europa i Svijet
Hrvatska
Srđan Subotić ima novi klub, iz Splita za sada novosti nema

Srđan Subotić ima novi klub, iz Splita za sada novosti nema

Autor: Branko Tabak Photo: Ivica Ćavka - KK Split

Nije dugo čekao novi posao

Srđan Subotić postao je novi trener poljskog Arriva Hard Piernikija, kluba poznatijeg kao Torun. 

Torun je u poljskom prvenstvu bio pretposljednji čime je sačuvao mjesto u eliti, a Subotića su predstavili na ovaj način:

'Profesionalnu karijeru započeo je u rodnom Splitu. Zatim je igrao u Sloveniji, Švedskoj i Belgiji. Dio sezone 2005/2006 proveo je u Zgorzelecki BOT Turów. Tamo je igrao s našim bivšim trenerom, trenutno trenerom PGE Spójni Stargard - Sebastianom Machowskim i, primjerice, Andrzejem Plutom, Radosławom Hyżyjem ili Hubertom Radkeom. Nakon završetka avanture na parketu, počeo je s trenerskom poslom u omladinskom pogonu KK Split, pa je bio pomoćnik još jednom bivšem treneru Toruna Ivici Skelinu u seniorima Splita, kada su također bili viceprvaci Hrvatske. Nakon što je trener Skelin došao u naš klub - Subotić je preuzeo mjesto prvog trenera KK Split, a ove sezone je košarkaše iz najvećeg grada Dalmacije odveo do finala u kojem su izgubili od Zadra 3:0'

- Jako sam sretan što smo se uspjeli dogovoriti i sljedeće sezone vodit ću klub iz Toruńa. Veselim se radu s igračima i stožerom kluba. Poznajem poljsku ligu i znam što me čeka. Radit ćemo puno i spreman sam na to. Također moramo biti strpljivi i donositi dobre odluke o izgradnji momčadi kako bi bila što bolja. Zahvaljujem na ukazanom povjerenju i vjerujem da ćemo zajedno ostvariti dobar rezultat u nadolazećoj sezoni, rekao je Subotić.

Ugovor je na godinu dana s mogućnošću produljenja. Kao njegova zamjena u Splitu spominje se Aramis Naglić, no službenih informacija s Gripa za sada nema.