Hrvatska
Sretan rođendan učitelju, suradniče, prijatelju!!!

Sretan rođendan učitelju, suradniče, prijatelju!!!

Autor: Branko Tabak

Neka o njemu govore drugi, mi mu samo šaljemo čestitku.

Danas stručni suradnik portala Basketball.hr prof.dr.sc Slavko Trninić slavi 69. rođendan. Svaki dan iznova Slavko radi i stvara, komunicira, notira, educira, savjetuje... Jednostavno, ne dopušta da  hrvatska košarka utihne i svim se silama bori pomoći, ne kritikom već rješenjima. Da ne valja vidimo svi, no terapiju baš i nismo svi vični propisati. 

Na njegov dan donosimo mali skup izjava o njemu i njegovom radu. Neka mu to bude čestitka i zahvala na pruženoj ruci suradnje.

Tijekom Zadar Basketball Tournamenta 2018. godine najtrofejniji europski trener koji je osvojio devet klupskih naslova prvaka Starog kontinenta Željko Obradović je o Slavku Trniniću rekao:

Još uvijek se sjećam kakav je seminar imao 1972. godine u Karlovcu. I dalje ima bilježnicu s bilješkama s tog izlaganja, a ono što sam tamo čuo i notirao i danas prenosim svojim igračima. 

Dvije godine kasnije, prije nekih mjesec dana, Žoc se opet javno prisjetio Trninića: 

- Slavko Trninić je veliki stručnjak i veliki čovjek. 

Za vrijeme karantene izazvane korona krizom bivši hrvatski izbornik Dražen Anzulović je na svom webinaru u sklopu serije stručnih predavanja HKS-a istaknuo:

- Trninić je najveći učitelj košarkaške igre u Europi

Trofejni hrvatski stručnjak Dario Gjergja, koji je nedavno potpisao novi petogodišnji ugovor s belgijskim Oostendeom, a kojem je u zadnjem desetljeću podario 20 trofeja, u intervjuu za T portal je naglasio: 

- Sanjam da napravim nešto veliko za Zadar kao što su to učinili moji učitelji Danijel Jusup i Slavko Trninić.

Toni Kukoč, vlasnik tri prstena NBA prvaka s Chicago Bullsima svojevremeno je izjavio:

- Ovako ću vam reći. Od mene su Slavko Trninić i pokojni Krešo Ćosić napravili to što jesam jer su imali viziju. Bio sam kao 16-godišnjak visok 207 cm, ali su mi rekli: ‘Mali, ti ćeš igrati sve, od jedinice do petice!’. A da sam došao u ruke nekom drugom sa 16 godina rekli bi mi: ‘Mali, najedi se i javi se kad dođeš do 120 kila’. E, a zato su mene spasili Trninić i Ćosić, a takvih vizionara danas više nemamo. 

Nedavno je Toni u intervjuu za Sport klub ponovio:

- Najzaslužnija osoba za razvoj moje i Dinove karijere je Slavko Trninić.

Na ovakve riječi se nama što dodati. Jedino što nam preostaje je u ime svih onih čije je živote i karijere obogatio poželjeti mu najljepši i najsretniji rođendan!