Regija
Srpska košarka primila dva teška udarca u jednom danu

Srpska košarka primila dva teška udarca u jednom danu

Autor: Branko Tabak

Petrol Olimpija je slavila kod Bemaxa 77-86, a Budućnost kod Crvene zvezde 75-79.

Nedjeljni rezultati 4. kola ABA lige, uz neke dosadašnje od početka natjecanja, dokaz su da će pravila igre u ovosezonskom izdanju regionalne lige biti bitno drugačija.

Uostalom Cedevita u četiri kola već ima dva poraza, Crvena zvezda jedan. Već sada nema neporaženih momčadi, niti onih sa svim porazima.

Foto: Mega Bemax - Ivica Veselinov

Olimpija je do svoje druge pobjede došla na neugodnom gostovanju kod Mega Bemaxa nakon sjaje igre u završnoj četvrtini koju su Ljubljančani dobili 9-23. Točku na i stavio je Lorbek tricom 45 sekundi prije kraja za nedostižnih 77-84. Do tad tinjala je nada domaćina u uspjeh. 

Morgan je s 20 poena i 10 skokova bio najbolji igrač Olimpije, Rebić je kod domaćina postigao 18 poena.

Statistika

Budućnost je u izjednačenoj utakmici, unatoč ishitrenosti u odlučujućim trenucima, pobijedila Crvenu zvezdu, Nakon što je Gibson 33 sekunde prije kraja pogodio tricu za 73-77, a Feldein dvicom smanjio na 75-77, Podgoričani su imali 20 sekundi za zadnji napad. Nikolić je neshvatljivo brzo, sedam sekundi prije kraja, šutirao i promašio te otvorio priliku Beograđanima da izgrade napad za otvoreni šut za tri poena. Feldin nije bio precizan, u skok igri Ivanović je bio najuspješniji, a pretrpljeni prekršaj s linije slobodnih bacanja pretvorio je u potvrdu pobjede svoje momčadi.

Budućnost je sa 17 poena predvodio Gordi. Rochestie je za Crvenu zvezdu zabio 23 poena uz 4 skoka i 7 asistencija.

Statistika