Regija
Stanko Barać novi sportski direktor HKK Široki

Stanko Barać novi sportski direktor HKK Široki

Autor: Paulo Sarić

Bivši reprezentativac se vratio na mjesto gdje je započeo karijeru

Danas je u Gradskoj vijećnici u Širokom Brijegu održana izborna Skupština HKK Široki na kojoj su imenovani novi ljudi na čelo kluba. Dosadašnji članovi Upravnog odbora prešli su u Nadzorni odbor kluba s Pecare, dok su u tročlano tijelo koje će voditi Široki u narednom periodu postavljeni Igor Jelčić, Stanko Barać i Zoran Zeljko, objavljeno je na službenoj stranici kluba. 

Jelčić, koji je u klubu obnašao funkciju direktora, postao je novi predsjednik kluba, dok je Zeljko imenovan izvršnim direktorom za financije i marketing. Svakako najzanimljivije ime među odabranim jest ono Stanka Baraća, povratnika u klub iz Hercegovine. Bivši centar hrvatske reprezentacije i ponajbolji igrač potekao iz redova širokobriješkog kluba vraća se na mjesto gdje je započeo košarkaški put. Ovaj put u ulozi sportskog direktora. Visoki Hercegovac prošlu je sezonu proveo u redovima milanskog Armanija, dok je u bogatoj karijeri nastupao i za Cedevitu, Anadolu Efes, Baskoniju i Valenciju, u koju je prešao nakon vrlo dobre sezone u dresu Širokoga u ABA ligi. Nakon odlaska iz talijanskog kluba, Barać je bio bez angažmana te se dugo špekulirao hoće li nastaviti igračku karijeru. Premda službene potvrde o umirovljenju nije bilo, prelazak u ured jasno pokazuje tendencije starijeg od dvojice braće koji su karijeru započeli u Pecari.

Dosadašnji predsjednik kluba, Ante Suton, je nakon podužeg izlaganja iznio ohrabrujuć podatak da će Široki do kraja srpnja izići iz dugova koji iznose oko 200 000 konvertibilnih maraka i krenuti na put ka povratku u regionalnu ligu.

- Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju, vjerujem da ćemo zajedno nastaviti putem na kojem smo zastali 2013. godine. Vjerujem da ćemo vrlo brzo svi zajedno naš Široki vratiti u ABA ligu, a posvetit ćemo još veću brigu omladinskom pogonu i suradnji kluba s drugim klubovima iz susjedstva – kazao je njegov nasljednik, Igor Jelčić, za službenu stranicu kluba.