Hrvatska
Statisti 'skinuli' Generala Vasilija Mitua na Trgu bana Jelačića

Statisti 'skinuli' Generala Vasilija Mitua na Trgu bana Jelačića

U nedjelju, 16. lipnja na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu odigrao se prvi turnir u sklopu HEP 3x3 Basketball Toura.

Na turniru je nastupilo rekordnih 18 momčadi podijeljenih u 6 skupina.. Tijekom cijelog dana gledatelji su mogli uživati u odličnom basketu, a vrhunac svega su bila polufinala i finale koje su odigrale trenutačno prve dvije 3x3 hrvatske momčadi.

Prvo polufinale su odigrali Statist protiv Hakla na Taksiju. Statist je tijekom cijelog susreta kontrolirao rezultat i ostvario pobjedu 20:16 te se tako plasirao u finale HEP 3x3 turnira u Zagrebu.

 

HEP 3x3 Zagreb 2019_2.jpg

 

U drugom polufinalu su drugoplasirana momčad u Hrvatskoj General Vasilije Mitu i trećeplasirana momčad Hrvatske Spalato A2-Jug odigrali ljepoticu turnira. 

Spalato je tijekom cijelog susreta kontrolirao rezultat, no kad se činilo da pobjeda ide na njihovu stranu momci iz GVM su smogli snage i preokrenuli rezultat. Konačnih 21-20 je postavio Ivan Svoboda s linije slobodnih bacanja i tako odveo svoju momčad u finale gdje ih je čekao splitski Statist.

Nakon odigrana 24 basketa čekalo nas je finale koje je odigrano u visokom ritmu u kojem su se bolje snašli momci iz Splita. GVM se bio najviše približio na rezultat 19:18, ali dalje nisu mogli. Statist je na kraju slavio rezultatom 21:18 i tako postao prva momčad koja je osigurala završnicu HEP 3x3 Basketball Toura koja će se održati 21. srpnja u Splitu i čiji pobjednik će izboriti Challenger u Ljubljani.

Sve rezultate iz Zagreba pogledajte OVDJE .