Europa i Svijet
Regija
Stefan Marković potpisao za Himki

Stefan Marković potpisao za Himki

Autor: Paulo Sarić

Jedan od najboljih obrambenih igrača Europe pojačao rusku momčad.

Novi euroligaš Himki pojačao je svoje redove bivšim srbijanski reprezentativcem Stefanom Markovićem, prenose službene stranice ruskoga kluba. Marković se od srbijanske reprezentacije oprostio prošlog ljeta nakon što je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, a u redove momčadi iz Moskovske oblasti došao je iz Zenita. Ugovor je potpisan na dvije godine.




Marković, nadaleko poznat po svojoj izvrsnoj obrambenoj igri, karijeru je započeo u redovima Atlasa iz kojeg je 2006. godine prešao u tada vrlo jaki Hemofarm. U Vršcu se zadržao četiri godine, a karijeri je nastavio u Benettonu. Nakon jedne sezone u Italiji preselio je u redove španjolskog prvoligaša Valencije gdje se zadržao dvije godine, da bi potom otišao u turski Banvit. Euroligu je prvi put zaigrao 2014. u redovima Unicaje gdje se zadržao do početka prošle sezone kada se preselio na sjeveroistok Europe i potpisao jednogodišnji ugovor s momčadi iz Sankt-Peterburga. Lani je Marković bio na prosjecima od 10.9 koševa i 7.9 asistencija, uz 4 skoka po susretu, te će zasigurno predstavljati vrijedno pojačanje novoj momčadi.

Za vrijeme svoje reprezentativne karijere Marković je upotpunio komplet seniorskih srebrnih medalja osvojivši drugo mjesto na prvenstvima svijeta i Europe, kao i na Olimpijskim igrama.