Hrvatska
Stefan Zadravec i Podravac ostavili Pulu na dnu

Stefan Zadravec i Podravac ostavili Pulu na dnu

Autor: Teo Cilar

Vrlo važna pobjeda podravskog sastava koji je prekinuo niz od tri uzastopne pobjede Pule i ostavio ih na samom dnu.

Podravac je protiv Pule 1981 slavio s 80:75 u susretu u kojem gosti niti jednom nisu vodili, a samo su u prve dvije minute dva puta uspjeli izjednačiti rezultat. Unatoč tome, Pula je u posljednjih 30-ak sekundi imala priliku kada su bili na samo minus jedan, ali nije ju iskoristila.

Podravac-Pula 1981 80:75 (26:18, 22:19, 10:18, 22:20)

Kompletna statistika utakmice

Podravac je u prvoj četvrtini u tri navrata imao deset poena prednosti i bio je uvjerljivo bolja momčad. Nakon prvih deset minuta na semaforu je svjetlilo 26:18, a u drugom periodu zabilježili smo najvišu prednost domaćina na susretu nakon dvice Julijana Zadravca. Pula je pred sam kraj poluvremena došla do minus devet, ali najbolji igrač utakmice Stefan Zadravec u posljednjim sekundama postiže posljednje poene prvog poluvremena za vodstvo Podravca 48:37.

Najbolji period igre gostiju bio je u trećoj četvrtini koji nakon što su gubili 54:41 rade seriju 14:4 do kraja perioda i smanjuju na samo minus tri uoči posljednje dionice. Podravac je održavao kakvu-takvu prednost u odlučujućih deset minuta, ali na 30-ak sekundi do kraja Pula dolazi na samo minus jedan, bilo je 75:74. Kyron Anderson tada radi prekršaj nad Stefanom Zadravcem koji pogađa oba bacanja za 77:74, a tricu za izjednačenje na drugoj strani promašuje Mirko Marić. Marko Hrženjak pogađa jedno od dva bacanja kao i Marić na drugoj strani koji je pogodio prvo i namjerno promašio drugo kako bi probali doći do lopte i šuta za tri poena, ali nisu uspjeli. Konačan rezultat postavio je Stefan Zadravec s dva pogođena bacanja na kraju. 

Stefan Zadravec bio je prvo ime susreta s 28 poena, 5 skokova i 4 asistencije, a statistiku mu jedino kvari 7 izgubljenih lopti. Nikola Šestak bio je uz Stefana jedini dvoznamenkasti kod Podravca s 10 poena i 5 skokova. Kod gostiju najbolji Marić s 18 poena i 4 skoka dok je 13 zabio Saša Gligorović.