Hrvatska
Regija
Stefanović: Čestitke Zadru, nismo zaslužili pobjedu; Jusup: Ovoga puta smo bili mirni...

Stefanović: Čestitke Zadru, nismo zaslužili pobjedu; Jusup: Ovoga puta smo bili mirni...

Autor: Branko Tabak Photo: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Izjave trenera FMP-a i Zadra nakon nove velike pobjede Jusupove momčadi

Zadar igra svoju igru i ta vas igra teško ostavlja ravnodušnima. Ako je poraz od Budućnosti bio bolan zbog činjenica da je s nekoliko krivih odluka u završnici propuštena prilika da se na koljena baci favorizirana i proračunom nedostižna ekipa, onda je protiv FMP-a Zadar pokazao da mu je Budućnost bila škola.

Momčad Danijela Jusupa slomila je na Višnjiku FMP i još jednom oduševila hrvatsku košarkašku javnost, posebice navijače Zadra. 

'FMP nije slučajno drugi na tablici ABA lige. Riječ je o sjajnoj momčadi, kombinaciji mladosti i iskustva. Brzi su i sjajni su šuteri. U prvom smo poluvremenu imali dobar rezultat jer smo i mi imali dobar šut. Imali smo problem s defanzivnim skokom u tom prvom dijelu iako smo se pripremali za to. Međutim, njihovi igrači su prilično brzi, pogotovo Ebuka Izundu kojeg nije lako zagraditi. Izuzetno sam sretan zbog ove pobjede. Na kraju se osjetio i taj grč kao posljedica utakmice s Budućnosti, ali ovog smo puta bili mirniji, staloženiji i priveli smo utakmicu kraju u našu korist, izjavio je nakon susreta trener Zadra Danijel Jusup.

'Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi', rekao je trener gostiju Nenad Stefanović i dodao:

'Čak i prvo poluvrijeme kada smo vodili nismo igrali na način na koji smo se dogovorili. Radili smo dosta grešaka. Mi smo ratnička i radnička ekipa koja mora puno raditi i trenirati. Ovo nam se već događa jer nemamo dovoljno prostora za to. Mi nismo toliko kvalitetni koliko ljudi govore i koliko to rezultat možda pokazuje. Mi smo sve postigli svojim radom. Nismo imali puno vremena da spremimo utakmicu i zato smo napravili puno nekih banalnih grešaka. Kod Zadra večeras dosta razigranih igrača. U prvom smo dijelu uspjeli zaustaviti sve osim Antonija Jordana koji je zabio 20 koševa. U drugom smo njega uspjeli zaustaviti ali bi uvijek iskočio netko drugi. Nismo zaslužili da pobijedimo ovu utakmicu. Zadru želim sreću u nastavku prvenstva', zaključio je Stefanović.