Hrvatska
Štemberger u furioznoj završnici slomio ambicije Zaboka

Štemberger u furioznoj završnici slomio ambicije Zaboka

Autor: Branko Tabak

Uzbudljiva utakmica susjeda na sredini ljestvice.

Košarkaški Škrljeva su se iskupilo svojim navijačima za neplanirani poraz od Zagreba u Trnskom. U utakmici 21. kola HT Premijer lige bili su bolji od Zaboka 83-76.

Domaćini su dominirali do 25. minute kada su imali prednost od 15 poena (55-40). Zabočani kreću u lov na zaostatak. Do kraja treće četvrtine su došli na samo poen zaostatka (58-59).

U završnoj su dionici gosti dva puta imali prednost od četiri poena (60-64 i 64-68), no tada na iskusni Siniša Štemberger uzima stvari, odgovornost i loptu u svoje ruke. Prvo je zabio dvicu, pa asistirao Marku Šarcu za tricu i vodstvo Škrljeva 69-68.

Onda je povezao dvicu i dvije trice za veliku prednost 77-71 minutu i pol prije kraja. Kada su se Zabočani prišuljali na 79-76 pogodio je dva, a nakon Marićevog promašaja za tricu, još dva slobodna bacanja za konačnih 83-76.

To ga je učinilo čovjekom odluke. Od ukupna 2 poena, 14 je postigao u završnih pet minuta. Uz sve to imao je i 7 asistencija. Statistiku mu kvari pet izgubljenih lopti. Ipak, statistički puniju rubriku ima Jasmin Perković koji je uz 23 poena imao i 11 skokova. Davor Konjević je odigrao utakmicu ispod svog prosjeka. Postigao je sedam poena uz jednu pogođenu tricu iz pet pokušaja.

U momčadi Ivana Perinčića dominirali su Petar Marić (23) i Borna Kapusta (19).

Bila je ovo 12. pobjeda Škrljeva. Zabok je na omjeru 10-10.