Hrvatska
Regija
VREMEPLOV: Marshall je za ovo šaketanje Štembergera dobio tromjesečnu zabranu nastupanja

VREMEPLOV: Marshall je za ovo šaketanje Štembergera dobio tromjesečnu zabranu nastupanja

Autor: Paulo Sarić

Gripe pamte i ove nemile scene!

Jedan od zasigurno najupamćenijih incidenata na parketu svakako je onaj s Gripa otprije desetak godina kada je jedan od najboljih igrača Cibone Rawle Marshall naizgled ničim izazvan pretukao Sinišu Štembergera. Bio je to događaj koji je zgrozio javnost jer se takva tučnjava na košarkaškim terenima dugo nije vidjela. Štemberger je nakon koša svoje momčadi prišao Marshallu i - dobio šakom u glavu nakon čega je počeo pravi obračun.

Za razliku od Knowlesa koji je u nedjelju udario Kalajžića nakon što se ovaj zatrčao prema njemu s boka i to u situaciji kada je nevisoki Amerikanac već nekoliko puta bio odgurnut i napadnut, tadašnji igrač Cibone je Štembergera dohvatio za vrijeme igre dok je imao potpuni pregled situacije. Ono što je uslijedilo bio je neusporedivo s događajima otprije četiri dana. Marshall je šaketao Štembergera na podu i ušao u pravi MMA obračun s današnjim igračem Škrljeva. Pritom je zanimljivo primijetiti da su ostali igrači obje momčadi zadržali hladnu glavu i reagirali profesionalno izdignuvši se time iz čitave situacije. Šteta što mladi Kalajžić nije učinio isto jer bi se incident u Splitu puno brže i neusporedivo benignije završio...


Marshall je kažnjen s 6.500 eura i tri mjeseca zabrane igranja u Jadranskoj ligi, dok je Štemberger olakšan za 3.500 eura te je propustio tri susreta.

Da iskusni Riječanin i nije baš mimoza pokazao je u još nekoliko navrata tijekom svoje karijere. Ispod radara javnosti ostalo je njegovo koškanje s bivšim igračem Zadra Coreyjem Brewerom tijekom utakmice Zadra i Širokog u regionalnoj ligi koje je završilo Brewerovim udaranjem nogom u stražnjicu hrvatskog košarkaša, a valja spomenuti i pokušaj gušenja Borisa Baraća na otvaranju prošle sezone. Možda i najgori incident od svih bilo je udaranje trenera Marijana Mancea nekoliko tjedana kasnije nakon čega je ekspresno suspendiran.