Europa i Svijet
Hrvatska
Štimac prvak Švicarske, Bilan ispao, Gjergja napravio prvi korak prema naslovu

Štimac prvak Švicarske, Bilan ispao, Gjergja napravio prvi korak prema naslovu

Autor: Branko Tabak

Šetnja europskim parketima

Finale francuskog prvenstva igrat će Monaco i Le Mans. U četvrtoj utakmici Monaco  je bio je bolji na gostovanju od Limogesa 84-93. I ovoga puta Damjan Rudež nije bio u sastavu Monaca. Miro Bilan i Strasbourg su u majstorici poraženi kod kuće od Le Mansa 79-85 nakon produžetka. Bilan je za Strasbourg postigao 9 poena uz 8 skokova. Bivši igrač Zadra Romeo Travis za Le Mans je zabio 12 poena uz 7 skokova. 


U Španjolskoj je Barca smanjila rezultat u polufinalnoj seriji protiv Baskonije na 2-1. Momčad Svetislava Pešića se provukla na domaćem parketu i slavila 67-65. Ante Tomić je u pobjedi sudjeovao s 15 poena i 7 skokova.

U finalu VTB lige u nedjelju u 18 sati igrat će CSKA koji je očekivano nadigrao Zenita 84-67 i  Himki koji je bio bolji od Unicsa 71-76.

Prvak Švicarske je Fribourg koji je s 4-1 nadigrao Geneva Lionse. U zadnjoj utakmici serije momčad u kojoj je pomoćni trener Andrej Štimac je slavila 74-73. 

U Litvi Žalgiris je u finalu poveo 1-0 protiv Lietuvos Rytasa (96-83), a u Belgiji Oostende protiv Antwerp Giantsa (75-67). Hrvatski stručnjak Dario Gjergja napravio je tako prvi korak prema osvajanju 16. trofeja. 

Tofaš je smanjio na 2-1 u finalu turskog prvenstva protiv Fenerbahcea (91-88), baš kao i Trento u Italiji protiv Milana (72-65). 

U Srbiji je Crvena zvezda u još jednoj izjednačenoj i uzbudjivoj utakmici slavila protiv FMP-a 62-68 i tako stigla do 2-0 odnosno na korak do naslova.