Europa i Svijet
Hrvatska
Stipanović nakon smrzavanja Cedevite u Rusiji na -35: Mislim da je to realnost

Stipanović nakon smrzavanja Cedevite u Rusiji na -35: Mislim da je to realnost

Autor: KK Cedevita

Baš kao i prošle sezone u isto vrijeme, sve se karte bacaju na ABA ligu...

U trećem kolu H Skupine Top 16 faze Eurokupa 7Days Cedevita je u gostima poražena od Uniksa 105:70.

Zagrepčani su u Kazanu bili bez glavnog trenera Slavena Rimca (momčad vodio njegov pomoćnik Teo Čizmić), beka Filipa Krušlina, krila Ede Murića i centara Marka Banića i Karla Žganeca. Poslije ubačaja Jacoba Pullena u 12. minuti rezultat je bio izjednačen na 21:21, no domaćini su prvo poluvrijeme završili s vodstvom 47:38.

U trećoj dionici Cedevita je potonula i kad je u 27. minuti Trent Lockett zabio koš i dodatno slobodno bacanje za 68:47 prednost svoje momčadi, bilo je jasno da će Zagrepčani teško do kraja napraviti preokret.

Cedevita je za tricu u Rusiji šutirala 5/21, dok su domaćini iz istog broja pokušaja pogodili čak sedam trica više.

Za Zagrepčane je Andrija Stipanović upisao 16 poena, devet skokova i tri asistencije, Justin Cobbs ubilježio je 15 poena, tri skoka i tri asistencije, a Jacob Pullen 11 poena i pet asistencija.

Na strani Uniksa fantastično je odigrao Jamar Smith. Upisao je 19 poena (šut za tricu 5/9), tri skoka, 10 asistencija, tri ukradene lopte i pritom nijednu loptu nije izgubio.

Uniks – Cedevita kompletna statistika

Izjave nakon utakmice

Teo Čizmić, pomoćni trener Cedevite: "Dva igrača su nam bolesna, dva ozlijeđena, a Andrija nam je načet. Nemamo mi tu nekih velikih mogućnosti. Mi se nešto nadamo, svi bismo mi nešto željeli i onda kad se dogodi da nam dva beka ništa ne daju, bili su loši šuterski i nismo zabijali, onda smo u problemu. Možda to ni nije toliko realno stanje, koliko se sve zajedno nakupilo pa su isplivali svi problemi koje imamo kroz ova putovanja. To je normalno i moramo proći kroz to."


Andrija Stipanović, kapetan Cedevite: "Ovaj poraz stvarno loše izgleda, 35 razlike, ali mislim da je to realnost. Mislim da smo dali stvarno sve od sebe, ali nedostaje nam četiri-pet igrača. Dosta igrača je ozlijeđeno, tako da moramo dignuti glavu. Loše izgleda u Eurokupu, ali moramo se dići. U ABA ligi dobro guramo, što nam je primarni cilj, dok u Eurokupu moramo probati odigrati ove tri utakmice do kraja i dati sve od sebe da se pokažemo u što boljem svjetlu. Nadam se da će se ozlijeđeni igrači brzo vratiti da možemo normalno funkcionirati i imati široku rotaciju."