Hrvatska
Stipanović uoči druge utakmice: Finale je i tu nema mjesta podcjenjivanju

Stipanović uoči druge utakmice: Finale je i tu nema mjesta podcjenjivanju

Autor: KK Cedevita

Večeras u 20 sati.

Nakon što je u prvoj utakmici finalne serije doigravanja HT Premijer lige Cibona u srijedu Košarkaškom centru Dražen Petrović svladala Cedevitu 88:84, druga utakmica igra se na istom mjestu već u petak u 20:00h. Serija se igra na četiri pobjede, tako da je nakon prve utakmice bilo što daleko od riješenog.

"Mi moramo biti bolji. Normalno da ne možemo biti zadovoljni, s obzirom da smo izgubili, i moramo popraviti neke stvari u igri koje nisu bile dobre. Prije svega, početak i pristup nekim stvarima koje su osnove košarke i onda se možemo nadati boljem rezultatu", izjavio je trener Cedevite Slaven Rimac.

Cedevitu je cijele sezone krasila čvrsta igra, zbog koje je i izborila drugo mjestu u regularnoj sezoni ABA lige. Takva igra Vitaminima je potrebna i u finalu.

"Na takav način moramo odgovoriti. Ništa nam neće biti poklonjeno. Pobjeda neće doći sama od sebe. Moramo se potući za nju, odigrati odgovorno, mora odigrati hrabro i pametno u napadu i to su stvari na koje ćemo ukazivati do utakmice. Nadam se da ćemo to popraviti i da ćemo pobijediti."

Cibona je u prvoj utakmici pokazala koliko je opasan protivnik.

"Vidio sam jednu motiviranu momčad koja želi pobijediti. Stvarno su igrali timski i zasluženo pobijedili. Mi, osim, hajmo reći desetak minuta, možda malo više, nismo funkcionirali ni u obrani ni u napadu i tako je jednostavno jako teško doći do pobjede. Da se i ona dogodila možda ne bi bilo zasluženo. Prema tome, okrećemo se drugoj utakmici. Ova je za nama i idemo probati izjednačiti seriju", dodao je strateg Cedevite.

Kapetan Andrija Stipanović zna da Cedevita može bolje nego što pokazala u prvoj utakmici finala: "Sigurno nismo pokazali naše najbolje i pravo lice u prvoj utakmici. Nedostajalo je puno koncentracije i htijenja, no što je tu je. I prošle godine smo gubili 1-0. Nema nam druge nego da stisnemo redove i da se vratimo na mod u kojem smo bili dok je trajala ABA liga jer ovo sigurno nije Cedevita koja je igrala ove godine. Igra se na četiri pobjede, ništa nije izgubljeno i već sutra očekujem da ćemo doći spremni, odgovorniji, s više želje i probati pobijediti."

Cibona gaji drugačiji stil igre od Zadra.

"Sigurno da je Zadar igrao potpuno drugačiju košarku, ali mislim da je, ako ne nedostaje naše energije i ako smo sto posto fokusirani, sve do nas i nadam se da ćemo to već do iduće utakmice pokazati."

Jesu li igrači Cedevite podcijenili Cibonu?

"Mislim da ne. Finale je i mislim da tu nema mjesta za podcjenjivanje. Ne znam koji je razlog, ali nismo koncentrirano ušli u utakmicu i oni su već napravili neku razliku i uvukla se nervoza. Drugo poluvrijeme je neki pokazatelj kako trebamo igrati i nadam se da ćemo tako raditi sutra", rekao je Stipanović.