Europa i Svijet
Stipčević: Emotivno sam vezan za EuroCup

Stipčević: Emotivno sam vezan za EuroCup

Rok Stipčević oglasio se u blogu na stranici 7Days EuroCup.

Rok Stipčević ove je sezone nešto kasnije krenuo u sezonu, kako nam je rekao u razgovoru na pripremama reprezentacije u Life Class termama Sveti Martin, ponuda je bilo, ali odlučio je čekati dok mu ne dođe ona prava, koja će zadovoljiti njegove kriterije. Ta ponuda stigla je iz zemlje košarke, Litve. Javio se Rytas Vilnius, a Rok je, barem sudeći prema prikazanim igrama do sada napravio pravi potez potpisavši za njih.

Svoje dosadašnje dojmove pisao je u blogu na službenoj stranici 7Days EuroCup-a, a mi smo izdvojili neke od njih.

Rok je za početak naglasio kako mu je vrlo drago što se nakon nekoliko godina izbivanja vratio u snažno natjecanje kakvo je EuroCup. 

- Započeo sam moju karijeru s 17 godina u ovom natjecanju igrajući za KK Zadar i vratiti se u drugo najjače natjecanje u Europi nakon Eurolige je odlično. Sjajno je igrati ovo natjecanje i plasirati se u TOP 16. Pratio sam ovo natjecanje i kada nisam igrao u njemu proteklih godina. Pratim košarku diljem Europe, a posebno natjecanja najvišeg ranga kao i klubove sa odličnim igračima i tradicijom. Pogledam najmanje jednu košarkašku utakmicu na dan, ponekad i dvije ako stignem, košarka je moj životni stil!

Smatra i kako je EuroCup postao sve jači s godinama.

- Euroliga je smanjila broj klubova s 24 na 16, a tih 8 klubova sada igra EuroCup te su ga još dodatno osnažili. Tek sam se vratio u ovo natjecanje, ali mogu potvrditi moje mišljenje koje sam imao svih ovih godina, to je drugo najjače natjecanje u Europi odmah iza Eurolige.

Odličnim igrama zaslužio je i MVP nagradu za najboljeg igrača kola ove sezone u EuroCupu.

- Bilo je to nešto posebno za mene, osvojivši nagradu MVP kola po prvi puta u mojoj karijeri, bio sam sretan zbog toga, ali još važnije od toga bila je naša pobjeda na gostovanju kod FIAT Torina koja nam je osigurala plasman u TOP 16. Ekipa je uvijek na prvom mjestu, prije mojih individualnih statistika, kao i rezultati momčadi. Došao sam ovdje po dobre rezultate i da nešto napravimo. Na kraju, ono što se pamti je rezultat kluba, individualne statistike se zaboravljaju. Bilo je lijepo kada mi je na kraju te utakmice čestitao Larry Brown, ali to je prošlost, u sportu se ne može živjeti od prošlosti. Sada smo u TOP 16 i potpuno sam fokusiran na ono što možemo napraviti u ovom kritičnom mjesecu za sve.


Osvrnuo se i na dobar start i pobjedu protiv Partizana u prvom kolu najboljih 16 momčadi.

- Borili smo se snažno svih 40 minuta i ostvarili važnu pobjedu. Uvijek je važno TOP 16 započeti s pobjedom, taj dio natjecanja je kratak i važno ga je otvoriti s pobjedom. To nas je dobro poguralo i moramo to imati u mislima. Jedna utakmica završena, još ih je pet preostalo!

Stipčevića i njegov Rytas danas od 19 sati očekuje drugo kolo natjecanja u kojem gostuju u Francuskoj kod Monaca.

- Gledao sam utakmicu između naša dva iduća protivnika Monaca i ALBE. Mislim da je Monaco nešto bolji, obje ekipe su dobro organizirane i talentirane. Oba kluba igraju dobru košarku i unatoč porazu u prvom dvoboju, mislim da Monaco ima jako puno za ponuditi.

Za kraj se osvrnuo na zemlju košarke Litvu kao i na svoj grad košarke Zadar.

- Volim biti ovdje u Litvi. Svi kažu da je moj Zadar grad košarke, ali Litva je zemlja košarke tako da osjećam neku povezanost. Jako sam sretan što sam ovdje jer je i litvanska liga jako zanimljiva. Igramo četiri puta protiv ostalih klubova i svi prate košarku! Može se vidjeti da je u Litvi košarka sport broj jedan, dva pa čak i tri! Jedini je sport o kojem je većini ljudi stalo tako da stvarno uživam u Vilniusu. Navijači su dobri prema meni i prihvatili su me odmah. Emotivan sam igrač i košarka je moj život. Jedino što me zanima su pobjede i to me tjera da pokazujem emocije na terenu. Navijači nas prate i po svim gostovanjima i zaista cijenimo to, oni su naš šesti igrač, rekao je za kraj reprezentativac Hrvatske.