Hrvatska
Stipčević iz Bologne pokrenuo internet kampanju prikupljanja pomoći za zadarsku bolnicu

Stipčević iz Bologne pokrenuo internet kampanju prikupljanja pomoći za zadarsku bolnicu

Autor: Branko Tabak

Respiratori i medicinska oprema.

Hrvatski košarkaš Rok Stipčević, kojeg je pandemija koronavirusa zarobila u Bologni kao igrača Fortituda pokrenuo je internet kampanju prikupljanja novca za pomoć zadarskoj bolnici.

- Svijet je posljednjih mjeseci teško pogođen pandemijom bolesti Covid-19. Broj umrlih i zaraženih znatno je povećan zadnjih nekoliko dana. Moj rodni grad također je pogođen koronavirusom. Ova inicijativa je pokrenuta s idejom da se pomogne Općoj bolnici Zadar za kupnju medicinske opreme i respiratora za već zaražene pacijente i one kojima će biti potrebni. Ovo su teška vremena! Hvala vam na vašoj podršci! - napisao je Stipčević.

Kao cilj je postavljena svota od 100 000 eura. Akcija je počela u kasnim večernjim satima četvrtka, a u petak u podne već je zabilježeno preko 20 donacija koje su rezultirale sa više od 3000 eura pomoći.

Rok nam se javio iz Bologne te poručio kako mu najteže pada odvojenost od obitelji. Istovremeno radi na sebi na nekim drugim poljima poput učenja novog stranog jezika.

- Trebamo biti pametni i odgovorni, a kada sve ovo prođe zahvalniji na onome što imamo. 

Akciji se možete priključiti i vi klikom na ovaj link. Svaka donacija je vrijedna jer 100 000 x 1 euro je 100 000 eura i tko zna koliko spašenih života u ovoj krizi i nakon nje!