Hrvatska
Regija
Stipčević: Netko sa 70 godina trči Iron man, a netko je prikovan za kauč i gleda turske serije

Stipčević: Netko sa 70 godina trči Iron man, a netko je prikovan za kauč i gleda turske serije

Autor: Branko Tabak Photo: Mega Basket/Ivica Veselinov

Tradicionalno se nameće mišljenje da igrač s 35 godina treba prestati igrati košarku.

Najbolji strijelac ABA lige, igrač Krke, igrom slučaja rođeni Mariborčanin, dušom i tijelom Zadranin od glave do pete, Rok Stipčević dao je intervju za srpski portal Mozzart Sport.

Stipčević je u sezonu krenuo sa šest poena protiv Cedevite, a onda je zabio 33 Mornaru (9/10 za tri), 25 Megi i 19 Zadru.

'Godine nisu važne', tvrdi 35-godišnji hrvatski razigravač, 'važno je kako se čovjek osjeća'.

'Nisam previše opterećen statistikom, sve te podatke dobivam od novinara. Godine nikada nisu bile upitne. One su broj koji nas često vara, ne samo među sportašima, već općenito. Ne starimo zbog godina, nego zato što bismo trebali. Dakle, u društvu se tradicionalno nameće razmišljanje da košarkaš u dobi od 35 godina treba prestati igrati košarku. Ili s 40. Postavljene su neke norme. Neke su možda približno točne, ali svakako nisu generalno. Neki ljudi trče u dobi od 70 godina "Iron Man", a neki u dobi od 60 ili 70 godina prikovani su za kauč i gledaju turske sapunice. Stvar je u pristupu, načinu života i ljubavi prema sportu kojim se vodim ”, rekao je Stipčević za Mozzart Sport.

Na zanimljiv način prokomentirao je uspješan početak sezone današnjeg protivnika Krke, beogradskog Partizana.

'Vrlo respektabilna ekipa s dva-tri izvanserijska igrača, rekao bih euroligaška, kvalitetna, stabilna. Vođeni su Željkom Obradovićem. To je isto kao kada imaš dobar orkestar koji odsvira dobro na jednoj, dvije ili tri svadbe, ali neće sigurno 10 u nizu. Raštimat će se. Zato je važan dirigent koji će držati kontinuitet. U Partizanu je zato tu Željko, kao i Zoran Savić koji je počeo prošle sezone', istaknuo je Stipčević.

Utakmica Partizan - Krka na rasporedu je danas s početkom u 19 sati.

Standings provided by SofaScore LiveScore