Hrvatska
Regija
Stipčević ostaje u Krki i treću sezonu: Klub je financijski stabilan i poznat  po profesionalizmu, da bar sve sredine tako funkcioniraju

Stipčević ostaje u Krki i treću sezonu: Klub je financijski stabilan i poznat po profesionalizmu, da bar sve sredine tako funkcioniraju

Autor: Z.D. Photo: Mega Basket/Ivica Veselinov

Rok Stipčević (185 cm, 1986.) će i treću sezonu u nizu nositi dres slovenske Krke.

Rok Stipčević (185 cm, 1986.) će i treću sezonu u nizu nositi dres slovenske Krke. 

S Krkom je 2021. godine osvojio sloveski Spar kup, prošle je sezone u utakmici regionalne ABA lige protiv Mornara ubacio 33 koša, uključujući devet trica. Postao je prvi igrač u povijesti ABA-e koji je zabilježio 90-postotni postotak šuta za tri poena u jednoj utakmici (iz najmanje deset pokušaja). 

U regionalnoj ligi je prošle sezone zabijao 14,9 poena po utakmici i pri tome imao 3,8 skokova i 3,5 asistencija. 

'Veselim se novoj sezoni u dresu KK Krka. Sretan sam jer sam ostao član ozbiljne košarkaške organizacije koja je poznata i po financijskoj stabilnosti. Krka je poznata i po profesionalizmu, što u današnje vrijeme nije baš česta pojava. Svi mi koji volimo sport voljeli bismo da sve sredine ovako funkcioniraju. Sport je, pak, vrlo specifičan: u sportu ne vrijedi pravilo da je uvijek "jedan plus jedan dva". Niti je pravilo da što više treniraš, više pobjeđuješ. U novoj sezoni imamo nekoliko ciljeva: napredovati iz utakmice u utakmicu, da neki košarkaš skrene pažnju na sebe u našoj sredini, skupiti što više pobjeda, boriti se za vrh u svim natjecanjima u kojima igramo, vratiti publiku u dvoranu i disati kao jedan. Novo mesto zaslužuje puno. Ovdje smo da to učinimo. Ovom prilikom šaljem veliki pozdrav svim navijačima, prijateljima i simpatizerima kluba', rekao je Rok Stipčević za klupske stranice.

Podsjetimo, Krka je ispala u ABA 2 ligu, a novi trener momčadi je čovjek koji je s Cibonom osvojio duplu krunu u sezoni 2021/22 Gašper Okorn.