Kolumne
Što bi bilo da je novca bilo?

Što bi bilo da je novca bilo?

Autor: Branko Tabak

Bravo Šibeniče, bravo Zula!

Prošle sezone osvojili su prvo mjesto u "regularnom" dijelu sezone. Ususret nove objavljeno je da se klub okreće štednji i vlastitim snagama. Nositeljima igre krenuli su svojim stazama. Otišli su Miralem Halilović, Teo Petani, Ivan Siriščević, Ive Ivanov...

Trener Vladimir Anzulović je kao izbornik U-18 reprezentacije većinu ljeta proveo s juniorskom reprezentacijom i bez poraza nas A diviziju. Povratkom na Baldekin izjavio je: "Dajte mi bilo što, samo da treniramo pet na pet i da igramo". I krenuo je u sezonu u kojoj je klub s Baldekina zacrtao ostanak u ligi i razvoj mladih igrača.

Nakon pet kola HT Premijer lige Zula i njegovi poletarci imaju stopostotni učinak. Maksimalno su motivirani, borbeni, taktički disciplinirani, fizički spremni. Užitak je gledati šibensku momčadsku igru, u oba smjera.

Znali su izvući pobjedu protiv Škrljeva nakon tri produžetka, u egal završnici srušiti ranjenog lava Cibonu, na gostovanju limitirati Jazine na 36 poena, razbiti Splita kod kuće i uzeti bodove Zaboku na gostovanju.

Baldekin je pun, Funcuti su uz svoje igrače i na gostovanjima, mladi igrači stasavaju, rastu, uče se, kuraže...

Obratite pozornost na te momke. Zovu se Krešimir Radovčić (20), Domagoj Šarić (18), Toni Nakić (18) i Pavao Paić (20), a među starije spadaju Luka Pandurić (23) i Filip Bundović (23).

Svoju prigodu na klupi čekaju Ivan Gulin (16), Martin Klepo (18) i Martin Jelić (18). Na vrata prvog sastava kucaju Marko Vlaić (17), Lovre Knežević (16) i Ivan Živković (16).

Neosporan je talent šibenskih mladića, ali dvojbe nema, Vladimir Anzulović koristi ga i usmjerava na najbolji mogući način. I zato, bravo Šibeniče, bravo Zula!

Nitko ne očekuje rezultatska čuda, ali ovaj šibenski projekt zaslužuje pet redaka više i tri minute vaše pozornosti.

Jedina mana mu je da je nastaoj silom prilika, jer novca je manje. Da ga ima, tko zna tko bi od ovih mladića i koliko participirao u igri.