Hrvatska
Što ćemo sutra?

Što ćemo sutra?

Autor: Branko Tabak Photo: Marin Sušić/HKS

Kako biti pobjednik i nakon rezultatskog poraza naučio nas je trener Zadra Danijel Jusup.

Nakon pobjede Cibone protiv Zadra u četvrtfinalu SuperSport kupa Krešimir Ćosić 71-70 u kojem je prolaz dalje zagrebačke momčadi šetao po obruču nakon šuta ponajboljeg igrača Zadra Darija Drežnjaka trener zagrebačke momčadi Josip Sesar je zaključio da je njegova momčad zasluženo slavila te da je trebala još ranije prelomiti utakmici i otići na 15-ak razlike:

'Bila je to tvrda utakmica, znali smo da se u radnom dijelu treba odgovoriti Zadru i limitirati ih na igru pet na pet. Također smo znali da, rekao sam to i u najavi, iako je Božić po brojkama najbolji igrač, Drežnjak je ključ njihovih pobjeda i bilo mu je bitno smanjiti postotak šuta. Tako se ukazao i Ramljak s te tri trice, s njim smo imali koncepcijski rizik. Mislim da smo dobro napadački igrali i nalazili dobra rješenja. Bode u oči njihovih 17 skokova u napadu, da smo to spustili bar napola, utakmica bi bila i ranije riješena.'

Bode u oči i ukupna valorizacija koja je otišla na stranu Zadrana 73-78, ali pobjednika odlučuju poeni, a ne oni u kombinaciji sa skokovima, asistencijama, izgubljenim i osvojenim loptama pa je pobjeda pripala Ciboni. Za jedan poen.  

Trener Zadra Danijel Jusup nakon susreta je povukao potez utakmice. Otrčao je do utučenog Darija Drežnjaka koji je promašio zadnji šut, očinski ga zagrlio i pokazao kakve sve kvalitete osim onih igračkih, koje imaju svoje limite, posjeduje ovosezonski Zadar. Barem onaj koji je dogurao do sredine veljače. Dogovor direktora kluba s igračima i strukom je bio da budu mirni po pitanju financijskih potraživanja, a kako se situacija s gradskim proračunom nije razriješila, više nije pitanje žele li igrači ostati, nego želi li ih klub zadržati. U tom kontekstu treba pratiti sva zbivanja na parketu za vrijeme i nakon utakmice i doživjeti riječi trenera Zadra Danijela Jusupa.

'Utakmica je bila rastrgana s jedne i druge strane, igrala se na mahove i bilo je dosta izmjena vodstva. U prvom smo poluvremenu imali problem sa skokom u obrani, kasnije smo uspjeli pronaći ravnotežu, no osjetio se nedostatak organizacije napada kakva bi trebala biti. U nastavku smo bili bolji, imali smo i šut za pobjedu. Čestitam Ciboni na ulasku u polufinale. Što ćemo sutra? Ne znam, moramo se prvo odmoriti. Vidjelo se večeras na Ciboni i nama da smo umorni, i jedni i drugi možemo bolje. Ne radi se tu o broju utakmica, već o putovanjima koja su iscrpljujuća.'

Cibona ide dalje u Kupu no i nju će brzo sustići isto pitanje.

Što ćemo sutra?