Hrvatska
Što Giuseppe Giergia ima s trećom utakmicom polufinala doigravanja između Zadra i Cibone?

Što Giuseppe Giergia ima s trećom utakmicom polufinala doigravanja između Zadra i Cibone?

Ovo su susreti za koje se živi!

Pred košarkašima Cibone je utakmica sezone. Sutra se na Višnjiku igra treća, odlučujuća, utakmica polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske. Nakon pobjede Zadra u prvoj utakmici 89-78, Cibosi su na domaćem parketu izjednačili seriju. 'Vukovima' ne nedostaje motiva, momčad trenera Ante Nazora spremna je za gostovanje u Zadru.

- Pred nama je utakmica za koju neće biti potrebno dodatno motivirati igrače. Ovo su susreti za koje se živi i koje dođu kao nagrada za sve ono što se pretrpi cijele sezone. Moji igrači moraju biti spremni i imati odgovore na sve zahtjeve na terenu, ali i izvan njega - kazao je Nazor uoči treće utakmice koji je pojasnio na što je ciljao - prvenstveno mislim na ambijent, trans i zadarsku publiku koja će također utjecati na događanja na terenu. Legendarni Giuseppe Giergia je rekao kako trans daje motiv igračima da zabijaju, a da ni oni sami ne znaju kako. Mi moramo pristupiti maksimalno angažirano i u borbenom dijelu odraditi posao kako treba.

O taktici nije bilo puno govora, pogotovo o konkretnim stvarima, no mladi je Splićanin uvjeren da ima recept za pobjedu koja donosi finale.

- Sigurno ćemo nastupiti i kockarski, kao što smo to radili prije u ovakvim utakmicama, ali ćemo prekriti i naše nedostatke. Najbitnije je da se držimo plana igre te da ove dodatne i okolne stvari, koje su bili prisutne u prvoj utakmici, pustimo da prođu pored nas nezamijećeno. U psihološkom pogledu to je najvažnije za moju momčad – dodao je strateg Cibosa.

Cibonin razigravač Branislav Ratkovica bio je jedan od najboljih pojedinaca u drugoj polufinalnoj utakmici. Svojim je iskustvom i koševima vodio 'Vukove' do nove pobjede.

- Znamo što nas čeka u nedjelju. Pred nama je teška utakmica, ali u ovakvim situacijama nema kalkulacija. Znamo koje su nam slabosti i gdje smo griješili u prvoj utakmici. Neke stvari smo u kratkom roku ispravili, uspjeli izjednačiti seriju i sada je sve otvoreno. Ovo je jedna utakmica, jedan dan i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo i plasiramo se u finale. Vjerujem da smo spremni i da to možemo - rekao je pred susret sa Zadrom iskusni srbijanski internacionalac.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 18 sati u Krešinom domu.