Time-out
Što je Basket avlija?

Što je Basket avlija?

Autor: Branko Tabak

Bilo koji surfer internetom koji se imalo bavi košarkom je sigurno već mogao vidjeti slične stvari urađene po Facebooku ili Instagramu.

Bilo koji surfer internetom koji se imalo bavi košarkom je sigurno već mogao vidjeti slične stvari urađene po Facebooku ili Instagramu. Slike košarkaških konstrukcija, polomljene table, obruče pa i skockana i uljepšana mjesta na kojima se skupljaju ljubitelji ovog sporta. 

- Naravno, Amerikanci su prije nas imali košarku, sređene terene, željezne mrežice pa i nije čudo da su prije i imali profile koji objavljuju slike takvih terena. Ništa novo nisam izmislio kada sam otvorio account na Instagram profilu pod imenom Basket Avlija ali ono što sam sigurno uspio zabilježiti je inovativnost ljudi s područja regije po pitanju postavljanja obruča na 3,05 visine i uređenja dvorišta oko njega. Amerikanci sigurnu imaju bolje uvjete ali uvjeren sam da ovi naši, domaći obruči, u sebi imaju puno više duše i žuljeva koji su uloženi da bi se osigurali sati i sati zabave za sve koji će kročiti na tu ''avliju'', objašnjava autor profila Gordan Džajo te vas poziva da slobodno pošaljite i svoje slike kako bi se kolekcija nadograđivali...

Instragram 
Facebook

Basketball.hr i Basket avlija su udružili snage te ćemo dva puta tjedno (utorkom i petkom) objavljivati zanimljive fotografije s ovih profila. U svakom se tom košu i na svakom tom igralištu krije priča jer Bojan i Bogdan Bogdanović, Niola Jokić i Dario Šarić, Mario Hezonja i Miloš Teodosić, Jusuf Nurkić i Mirta Teeletović i stotine drugih su morali krenuti od negdje.

Pridružite nam se!