Time-out
Što je HBOT?

Što je HBOT?

Autor: Sponzorirani članak Photo: PR foto - Ryenfeel

Blagotvoran učinak na cijelo tijelo.

U današnje vrijeme kad većina vas živi u stresnom okruženju, kad vaše zdravlje ugrožavaju razne bolesti, ili su ozlijede, nažalost, sastavni dio vašeg života, tada je vrijeme da svoje tijelo regenerirate i date mu novu energiju i to pomoću jedinstvenog tretmana koji obnavlja vaše stanice. Riječ je o Hiperbaričnom tretmanu kisikom ili HBOT. On ima blagotvoran učinak na cijelo tijelo, a upotrebljava se diljem svijeta više od 50 godina kako bi se spriječilo i ublažilo razne bolesti i stanja te za poboljšanje općeg zdravlja. O čemu je točno riječ? 

Za vrijeme hiperbaričnog tretmana kisikom upotrebljava se tlak veći od atmosferskoga, i ne udiše se uobičajenih 21% kisika, već čisti kisik pomoću posebne NRB maske. U komori je tlak do 2-puta veći od tlaka okruženja te dišemo veću koncentraciju kisika, zbog čega se naše tijelo počinje vrlo brzo osjećati bolje. Tretman traje od 45 do 75 minuta pri konstantnom propisanom tlaku, a cijeli tretman traje približno 90 minuta. Iako smo u par navrata spomenuli komoru, nemoj te se bojati riječ je o sigurnom,  jednostavnom, opuštajućem  i što je najvažnije, neinvazivanom i bezbolnom tretmanu nakon kojeg se osjećate «preporođeni», zapravo izvrsno! HBOT ne samo da vam pomaže u poboljšanju zdravstvenog stanja, nego vam cjelokupnon stanje organizma podiže na razinu na kojoj ste produktivni, a tome i zadovoljniji sami sobom.

U narednim tekstovima donijet ćemo vam konkretnije učinke HBOT-a te kome je sve namijenjen, a predstavit ćemo vam i reakcije ljudi, točnije sportaša koji su iskušali HBOT tretmane.