Hrvatska
Regija
To što je Lakić napravio na predstavljaju igrača Partizana pokazuje svu njegovu ljubav prema Zadru

To što je Lakić napravio na predstavljaju igrača Partizana pokazuje svu njegovu ljubav prema Zadru

Autor: Branko Tabak Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

Sport spaja, košarka ujedinjuje, Arijan Lakić podsjetio nas je na to. I zadarski navijači.

U Zadar je došao kao prilično anoniman i definitivno neafirmiran igrač. Košarkaški je odrastao u Crvenoj zvezdi, igrao za Vrijednosnice Osijek, kratko za Borac iz Čačka i potom za sarajevski Spars. Tu ga je kao trener Širokog zapazio Danijel Jusup.

Povratkom na klupu Zadra u sezoni 2022/23 Jupe ga je doveo u Zadar. Arijan Lakić je rastao iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu dok nije izrastao u stožernog igrača, čovjeka od potpunog Jusupovog povjerenja.


Lakić ima ono nešto što ga je na prečac povezalo sa zadarskim navijačima. Ljubav je od početka bila obostrana. Arijan je sa Zadrom osvojio dva naslova prvaka Hrvatske i Kup Krešimira Ćosića.

Nakon pete utakmice finalne serije doigravanja za naslov prvaka Hrvatske prošle sezone, dok je u dvorani vladala euforična slavljenička atmosfera Aco je zaplakao. Znao je on već tada da mu je to posljednja utakmica u dresu Zadra prije odlaska u Partizan.

Kada je tu informaciju podijelio s Jusupom, zaplakao je i Jusup. U nedjelju 20. listopada ponovno su se sreli u Dvorani Krešimir Ćosić na utakmici 5. kola AdmiralBet ABA  lige.

Ovoga puta na suprotnim stranama. Lakić je znao da će ga navijači dočekati toplo. Bile su to ovacije. No malo tko je znao da će se prilikom predstavljanja prije istrčavanja na teren okrenuti prema zadarskim navijačima uz klupu gostujuće momčadi, podijeliti im petice, a tek onda pozdraviti stručni stožer i suigrače.


Trenutak za pamćenje, trenutak zbog kojih svima nama koji pratimo i patimo košarku vraća snažnu emociju da sve uloženo vrijeme, ljubav, energiju i znanje u ovaj sport vrijedi.

Sport spaja, košarka ujedinjuje, Arijan Lakić podsjetio nas je na to. I zadarski navijači. Točno znamo kako su se osjećali dok su pljeskom pozdravljali Arijana Lakića. I kako je bilo njemu. Taj osjećaj najveća je pobjeda koju i sportaš i navijač mogu doživjeti.