Hrvatska
Što je Zadar u muškoj, Ragusa je u ženskoj košarci

Što je Zadar u muškoj, Ragusa je u ženskoj košarci

i djevojčice do 13 godina prvakinje Hrvatske!

Ragusa sezonu zatvara još jednim naslovom. Nakon što su seniorke osvojile Kup ‘Ružica Meglaj-Rimac’, a potom i Prvenstvo Hrvatske, pretkadetkinje su se nedavno također okitile naslovom prvakinja, a za kraj sezone prvakinje Hrvatske postale su i Ragusine U13 djevojčice. I baš kao što je Ella majstorović za pretkadetkinje u finalu upisala triple-double, tako je i Dolores Stabile U13 finale završila s triple-doubleom od 16 koševa, 19 skokova i 10 osvojenih lopti. Ujedno je potpuno zasluženo ponijela titulu MVP završnice Prvenstva Hrvatske. 

Najbolja petorka Final Foura:

  • Dolores Stabile – Ragusa
  • Una Majstorović – Ragusa
  • Nina Bilić – KAŽL
  • Laura Blažević – BNS
  • Petra Fabijanić – FSV

Ragusa – KAŽL 71:36 (16-13, 20-2, 20-13, 15-8)

Ragusa: Petronio -, Milat 20, Vuletić 0, Prkoča 14, Koncul -, Majstorović 15, Kisić 0, Stabile 16, Marković 2, Vodopić 4.

KAŽL: Melić 3, A. Bilić 0, Vrgoč 0, Pogorelić 1, Rezo 0, Lovrić 2, N. Bilić 10, Barišić 2, Đurišić 2, Jakšić 0, Baučić 4, Topić 12.

Karmela Nejašmić, trenerica KAŽL-a: “Čestitam ekipi Raguse na osvajanju prvog mjesta. Mi smo dali sve od sebe, trenutno nismo mogli bolje. Čestitam i svojoj ekipi na osvojenom drugom mjestu, a tu su tri trenerice koje su uložile svoj trud: Žana Lelas, Anita Rade i Karmela Nejašmić. Ponosno smo i nadamo se dogodine doći do prvog mjesta.”

Alma Majstorović, trenerica Raguse: “Presretna sam i čestitam mojim curama na odličnoj igri. Odigrale su zrelo, bez obzira na greške koje su se događale na terenu, i zasluženo smo osvojile prvo mjesto. Čestitam i ekipi KAŽL-a na drugom mjestu, regija Jug će sljedeće godine imati tri predstavnika i mi smo presretni.”

Broncu su kući ponijele košarkašice Broda na Savi u neizvjesnoj utakmici u kojoj je odlučna za medalju bila posljednja četvrtina. Domaće su tako ostale bez postolja, no ipak s povijesnim ulaskom djevojčica u samu završnicu prvenstva.

Brod na Savi – FSV 38:37 (10-13, 13-16, 5-5, 10-3)

  • Brod na Savi: L.Zetić -,Blažević 13, Marčinko 2, P.Zetić -, Baranja 6, Tomić 6, Mrkalj 0, Safundžić 11, Botica -, Klobučar 0, Janjiš -.
  • FSV: Obradović -, Sulić 5, Grbac -, M.Glomazić 4, Mladenović 2, Polovina 2, Fabijanić 17, P.Glomazić 5, Lončar -, Crnković 2, Pozder -, Udovičić -.

Tomislav Švec, trener FSV-a: “Kao prvo čestitam ekipi Broda na Savi na pobjedi i osvojenoj brončanoj medalji. Utakmica je bila prava prvenstvena; imali smo 10 razlike 15 minuta prije kraja, međutim nismo uspjeli odgovoriti na pravi način. Malo strah, malo panike, malo trema, no i to je igra. Nadam se da ćemo iz ovog poraza izaći puno jači.”

Dražen Rimarčuk, trener Broda na Savi: “Usudio bih se reći da smo bili sretnija i spretnija ekipa. Bila je to fenomenalna utakmica, puna emocija, rezultat na jedan poen razlike. Imali smo puno sreće, a sreća prati hrabre. Čestitke i protivnicama i mojoj djeci na fer i korektnoj igri.”